Mersin İl Başkanı Mustafa Akgül başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştiren MİDDER, yönetim kurulu üyelerini de kamouyuna tanıttı. Toplantı sonrası açıklama yapan İl Başkanı Mustafa Akgül, bundan sonra 15 Temmuz ve benzer girişimlerin bir daha yaşanmaması için var güçleriyle çalışacaklarını söyledi. "Bu memleket bizim, bu vatan bizim, bu bayrak bizim" diyen Akgül, kanlarının son damlasına kadar vatanı, milleti ve bayrağı koruyacaklarını vurguladı.

Bu milletin, 15 Temmuz'da vatanı ve bayrağı için kurşunlara, tanklara ve bombalara kendini siper ederek şehit olduğunu hatırlatan Akgül, kendilerinin de aynı heyecanla şehit olmaya hazır olduklarını ifade eden Akgül, "Aziz Türk milletinin kanında, canında, ruhunda demokrasi, özgürlük ve bağımsızlık ruhu vardır.15 Temmuz darbe girişiminde bulunan vatan hainleri de Türk milletinden büyük ders almıştır.

15 Temmuz bu ülke için önemli tarihlerden biri olmasının yanında, belki de uzun yıllar sürecek bir mücadelenin de ateşleyicisi olmuştur. Ülkemize dışarıdan ve içeriden musallat olmuş bütün lanetli düşüncelere ve düşmanlara karşı bir olmanın, diri olmanın, bütün olmanın en büyük sebebi olmuştur. O gece bu ülke için gözünü kırpmadan hayatını feda eden kahramanların gelecek nesillere kalan emanetidir bu ülke. İşte 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği de bu düşünce ile kurulmuş ve kahramanların mirasını gelecek nesillere aktarıp yaşatmak en önemli gayesi olduğunu düşünerek bu yola girmiştir.

Hepimize, bu ülkeyi oluşturan bütün insanlara düşen yegane ve en önemli görev, şehitlerin neden hayatlarını verdiklerini aklımızdan çıkarmamamız ve bundan sonra her zaman vatan için mücadele etme azmimizin en yüksekte olması düşüncesidir" dedi. Akgül, Türkiye geneli 60 il ve 150'nin üzerinde ilçede teşkilatlanan MİDDER'in, vatan, millet, bayrak ve din sevgisini yaşayarak millete hizmet edeceği sözlerine ekledi.
 
Editör: Barış Köksal