MHP Bozyazı İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine, milletvekilleri Şandır ve Öz ile Kocamaz’ın yanı sıra MHP Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç, Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, eski MHP Mersin Milletvekilleri Kadir Ural ile Hidayet Kılıç ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı ve MHP Bozyazı İlçe Başkanı Ali Yılmaz’ın konuşmalarının ve vatandaşların bayramını kutlamalarının ardından, MHP Mersin Milletvekili Mehmet Şandır da bir konuşma yaparak, vatandaşların bayramını kutladı.

Gündemdeki ve Türkiye’nin çevresinde yaşanan olaylara dikkat çeken Şandır, Türkiye’nin en değerli varlığının birlik olduğunu, bu birliğin kaybedilmesi halinde Irak’ta, Suriye’de yaşananların Türkiye içinde geçerli olacağını söyledi. Müslümanların, Türkmenlerin yaşadığı kıyameti birlikte seyrettiğimizi belirten Şandır, İsrail’in Gazze’de hastane bombaladığını, Türkmenlerin çöle sürüldüğünü, Türkmen’in ızdırabına Recep Tayyip Erdoğan’ın yüreğinin yanmadığını öne sürdü. Şandır, “Onun varsa yoksa Rabia’sı var. Türkmen çocuklarının ağıdını kim yakacak? Onu da 10 Ağustos’tan sonra inşallah hep birlikte biz yakacağız” dedi.
Başbakan Erdoğan’ı Türkmenlerle ilgili eleştiren Şandır, AKP hükümetinin herkese sınır kapısını açarken Iraklı Türkmenlere kapısını açmadığını ifade ederek, “Suriye için açık kapı uyguladılar. Gelen herkesi aldılar ama Telafer’de IŞİD’ın zulmünden kaçan Türkmen’i kabul etmediler” diye konuştu.

Çözüm sürecini de eleştiren Şandır, “Türkiye’de eğer bu çözüm süreci politikaları devam eder, sonuçlanır, Türkiye’nin güneydoğusunda özerk bir Kürdistan kurulursa, Diyarbakır, Van, Ahlat ve Bitlis’teki Türkmenlerin durumu ne olacak? Telafer’deki yaşanan sürgünü Güneydoğuda yaşarsak ne yapacağız? Cumhurbaşkanlığı seçiminde Türk milleti olarak, birliğimizi dikkate alarak, birliğimizi parçalayacak politikaları 12 yıldır uygulamış Recep Tayyip Erdoğan’a oy verirsek Allah’ın indinde çocuklarımız adına, toprağın altındaki şehitlerimiz adına sorumluyuz. Bugün Ortadoğu’da yaşanan bu zulmün sebebi Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanının yönettiği politikaların sonucudur. Yıllardır birlikte yaşamış insanları cepheleştirdiler, şimdi birbirlerine boğazlatıyorlar. Türkiye aynı kaderi yaşamamalı. Müslüman başkasının yaşadığından ders çıkartabilmeli. Müslüman aynı çukura iki defa düşmemeli” şeklinde konuştu.

ÖZ, ŞANDIR VE KOCAMAZ, İHSANOĞLU İÇİN OY İSTEDİ
Şandır, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığının Türkiye’ye, kendisine ve partisine hayır getirmeyeceğini, çocukların ve geleceğin selameti açısından Türkmen, Yörük, Müslüman, samimi yetişmiş bir devlet adamı Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy verilmesini istedi.
Milletvekili Öz de yaptığı konuşmasında Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy verilmesini isteyerek, bütün İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı tebrik ettiğini söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz ise vatandaşların Ramazan Bayramı’nı kutlayarak başladığı konuşmasında, İslam aleminin artık kendisine çeki düzen vermesi gerektiğini, onun bunun oyuncağı olmadan, ne için Müslüman olduğunu, Müslümanlığın neleri gerektirdiğini göz önüne getirerek emperyalist güçlerin oyununa gelmemesi için dua ettiğini ifade etti.
2014 yılı Büyükşehir bütçesinin kaynağı olmayan bütçeden oluştuğunu da dile getiren Kocamaz, bu nedenle 2014 yılının belediyecilik açısından sıkıntılı geçeceğini, bu dönemi atlatıldıktan sonra, seçim meydanlarında verilen bütün sözlerin yerine getirileceğini vurguladı. Kocamaz, “Size verdiğimiz bütün sözlerin yerine geldiğini Allah ömür verdiği sürece görmüş olacaksınız. Allahın izniyle, inşallah sizlerin bu güvenine layık olmaya çalışacağız. Bize güvenenlerin başını yere eğdirmeyeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Kocamaz, konuşmasına şöyle devam etti: 

“Bazıları Ekmeleddin İhsanoğlu’nun çok tanınmadığından bahsediyor. Ben de diyorum ki, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun tanınmasına gerek yok. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan bu millet tarafından çok iyi tanınıyor. Yani Ekmeleddin Bey, Recep Tayyip Erdoğan’ın bu millete reva gördüğü şeyleri yapmasın bize yeter. Onun gibi insanlar arasına nifak sokmasın, ortamı germesin, insanları kamplaştırmasın bu bize yeter. Çünkü Cumhurbaşkanı demek çimento demek, tutkal demek, bu milleti biraya getiren kaynaştıran ve ülkenin bayraktarlığını yapan, adeta bu ülkenin bayrağı olacak insan demektir. Onun için diyoruz ki, bundan daha kötüsü olmaz. Onun için diyoruz ki, Recep Tayyip Erdoğan’ı tanıdıktan sonra bu milletin, bu ülkeyi sevenlerin, bu ülkenin geleceğine sahip çıkmak isteyenlerin mutlaka Ekmeleddin İhsanoğlu etrafında birleşmesi gerekiyor. Bütün partilerin bir araya gelerek Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday göstermesi Recep Tayyip Erdoğan’ı çıldırtıyor. CHP ve MHP içine nifak sokmak istiyor. Onun oyunu bozuldu. Bu ülkeyi seven herkesi mutlak 10 Ağustos’ta sandığa gitmeye ve ülkenin geleceğiyle ilgili bu hayırlı kararda rol almaya davet ediyorum.”
Editör: Barış Köksal