Tat, Suphi Öner Öğretmenevi'nde bir grup partili ile birlikte düzenlediği toplantında, 4 Kasım 2012 tarihinde yapılacak olan MHP'nin genel kurulu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Büyükeceli Belediye Başkanı Mehmet Kale, Atakent Belediye Başkanı Hasan Uslu ve eski milletvekillerinden Hidayet Kılıç'ın da katıldığı toplantıda konuşan Tat, MHP'nin, Türk milletinin gönlüne girmeye çalıştığı ilk günden bu yana küresel güçler ve yerli uzantıları tarafından yıpratılmaya çalışıldığını savundu. Türkiye'yi yönetmeye talip olan MHP'nin, bazıları için ciddi bir tehlike arz ettiğini ifade eden Tat, bu yüzden bu güçlerin, kontrolü altına almaya çalıştıkları ülkelerdeki milliyetçi hareketlerin güçlenmesine ve iktidar olmasına asla razı olmadıklarını söyledi.

MHP üzerinde geliştirilen ve uygulanan saldırıyı 'kara propaganda' olarak adlandıran Tat, "Buradaki temel amaç, muhatapları psikolojik çöküntüye uğratıp, yılgınlık yaratmak ve mille refleksi zayıflatmaktır. Kara propagandanın kaynağı daima gizlidir ve plan sinsice yürütülür. Dün Başbuğumuzun üzerinde kara propaganda nasıl yapıldıysa, bugün de liderimiz Devlet Bahçeli üzerinden aynen devam etmektedir. Liderimiz üzerinden siyaset yapılmakta, ülkücü hareket ve MHP yıpratılmak istenmektedir. Amaç, ülkücüleri ve MHP'yi sıkıntıya ve iç kargaşaya düşürmektir. Çünkü, liderler içinde, liderimizin kalitesi, kişiliği, devlet adamlığı ve engin görüşleri, bunları rahatsız etmektedir. Mevcut liderler içerisinde, sadece liderimiz küresel güçlere karşı koyacak güçte ve dirayettedir. Çünkü o bir devlet adamıdır" dedi.

MHP'lilerin, liderlerinin söylediğini iyi anlaması, topluma, devlete verdiği mesajları iyi analiz etmesi gerektiğini kaydeden Tat, "Milliyetçi hareket, Türk milletinin milli manevi inançlarına sahip çıkan, onun kavgasını veren harekettir. Davamız hak yolu, hakikat yoludur. Davamızı, fikriyatımızı eleştiremeyenlerin, liderimiz üzerinden kara propaganda ile saldırmalarını, her ülkücü iyi analiz etmeli ve iyi görmelidir. Ülkücü hareketin liderini ve çizgisini iyi tahlil edenler, göreceklerdir ki; bu çizgi yapıcıdır, birleştiricidir, uzlaşmacıdır, yol göstericidir, sorumluluk sahibidir" diye konuştu.

Yaşananları, yapılmak istenenleri, kurulan tezgahları iyi görmek ve iyi takip etmek gerektiğini vurgulayan Tat, şöyle devam etti; "MHP'siz siyaset, MHP'siz Meclis, MHP'siz Türkiye hayalinde olanlar, düşüncelerini uygularken, nifak tohumları ekerek, zehirlerini enjekte ederek, milliyetçiliğin çöküşünü beklemektedirler. Bu dava, 'şıp sevdi bir sevda' ile sevdalananların değil, gönlünü, yüreğini koyanların davasıdır. Bu davanın şehitler hariç hiç kimseye borcu yoktur. MHP güçlü olmalıdır, liderine, teşkilatlarına sahip çıkmalıdır. Unutmayalım ki, Türk milletinin güçlenmesi, lider ülke olması, Türk milliyetçileri ile olacaktır. 4 Kasım tarihinde yapılacak olan genel kurulumuzda, Mersin olarak 44 üst kurul delegemizle birlikte desteğimiz, liderimiz Devlet Bahçeli'ye olacaktır."

Tat, Koray Aydın'ın genel başkan adaylığı ile ilgili bir soru üzerine ise, "Demokratik bir ülkedeyiz. Demokratik bir ortamda bu hakkını 'hazırım' diye düşünen tüm arkadaşlarımız kullanabilir. Koray Bey de bu partiye yıllarca hizmet etmiş, hükümet ortağı olduğumuz 57. Hükümet döneminde bakanlık yapmış, halen milletvekilimizdir. Koray Beyin dışında 4-5 arkadaşımız daha var. Bunların hepsi arkadaşımız. Bu yarışta 'varız' dediler. Şu an onlarla ilgili bir değerlendirme yapmayacağım. Ama genel anlamda Türkiye'yi, bölgedeki hareketi ve MHP'nin yarınlarını düşündüğümüz zaman biz tartışmasız Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'yi destekliyoruz" diye yanıt verdi.

Editör: Barış Köksal