Mezitli Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, sokak aralarına kurulan, araç ve yaya trafiğini olumsuz yönde etkileyen semt pazarlarını yenileniyor. Evlerine uzak olduğu için alışveriş yaparken sıkıntı çektiklerini dile getiren mahalle sakinlerinin isteği üzerine de Merkez Mahallesi Muhtarlığının kuzeyinde bulunan açık alana yeni semt pazar yapılıyor. Ekipler, 2 bin 200 metrekarelik alanda, 600 metreküp dolgu malzemesi döktü, çevre yollara da 4 bin metreküp sathi kaplama yaptı. Çalışmaların ardından söz konusu alan yeni bir semt pazarı olarak hizmet vermeye başlayacak.

Çalışmaların yapıldığı alanı inceleyen Merkez Mahallesi Muhtarı Mustafa Dinç, "Mahalle sakinleri olarak belediyemize, pazar alanı yapması konusunda talepte bulunduk. İsteğimizi geri çevirmeyen Belediye Başkanımız Neşet Tarhan, çok kısa sürede talebimize karşılık verdi. Başkanımızın talimatıyla ekipler, mahallemizin merkezinde çalışma başlattı. Mahallemize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da vatandaşlara yeni yatırımlar yaparak çalışmalarına emin adımlarla ilerlediklerini belirterek, "Merkez Mahallemizin pazar alanı sıkıntısını ortadan kaldırmak için yeni semt pazarı için gerekli çalışmalara başladık. Şimdiden hayırlı olsun. Bir sonraki planımız yine mahallemizin en büyük sorunu olan okul yeri sorununu ortadan kaldırmak. Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşerek yeni okul alanı yerini belirledik. Okul alanını muhtarlarımızla birlikte gezdik. İlçemizdeki tüm sıkıntıları biliyor, aşamalı bir şekilde giderilmesi için çalışmalar başlatıyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Editör: Barış Köksal