Mezitli Belediyesi’nin, kaidelerini yapmaları koşuluyla ilçedeki tüm sitelere Atatürk büstü hediye edeceği proje hayata geçti. İlçede kaidesini tamamlayan ilk site Tece Deniz Mahallesi’ndeki Şelale Sitesi oldu. Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın söz verdiği Atatürk büstü, site girişine yaptırılan kaidenin üzerindeki yerini alırken, büstün açılışı da düzenlenen etkinlikle yapıldı. Şelale Sitesi’nin bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe Başkan Tarhan, site sakinleri ve vatandaşlar katıldı.

“Atatürk’ü unutturmak istemiyoruz ve O’nun ilkelerine sahip çıkmak istiyoruz”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, büst açılışından önce bir konuşma yapan Başkan Tarhan, Türkiye’de aydınlık bir tablo olmasını istediğini söyledi. Türkiye’nin ve hiçbir ferdinin üzerinde kara bulut olmasını istemediğini belirten Tarhan, “Türkiye haritasına baktığımız zaman flu bir Türkiye görmek istemiyorum. Çok net, aydınlık bir Türkiye’yi görelim istiyorum. Ama zaman zaman ülkemizde bazı siyasi argümanlarla hareket ederek, küçük küçük parçalar da olsa, o küçük parçalar Türkiye’nin aydınlık yüzünde, haritanın üzerinde bazı bulutlar şeklinde tezahür edebiliyor. Aslında o küçük olumsuzlukları bertaraf etmemiz gerekiyor ki, Atatürk’ün bize armağan ettiği çağdaş Türkiye’yi karartmayalım istiyorum. Bu Atatürk büstü çalışmalarımız onlardan biri” dedi.

“Herkesin bu payda etrafında bir harç olarak betonlaşması gerekiyor”

“İlçe genelinde hangi site, hangi apartman olursa olsun kaidesini yapana Atatürk büstü vereceğiz dedik” diyen Tarhan, kaidesini yaptıran sitelere büst vermeye başladıklarını, ilk açılışı da Şelale Sitesi’nde yaptıklarını dile getirdi. Tarhan, “Atatürk’ü unutturmak istemiyoruz ve O’nun ilkelerine sahip çıkmak istiyoruz. Temel amacımız bu. Bizim, vatandaşlarımızla ortak paydada birleşmek istediğimiz budur ve paydayı genişletmek istiyoruz. Herkesin bu payda etrafında bir harç olarak betonlaşması gerekiyor. Biz, belediye olarak buna sadece katkı sunuyoruz. Cumhuriyete, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne sahip çıkmak, ayrı bir devlet aramamak gerekir. Ülkemizin doğusunda, batısında on binlerce insan öldü, Atatürk’ün kurduğu bu Türkiye kolay elde edilmedi ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti kolay kurulmadı. Onun için Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni korumamız yeterli. Kimsenin başka bir devlet hesabı yapmaması gerekir” diye konuştu.

“Türkiye’nin her köşesinden binlerce Atatürk büstü talebi var”

Atatürk büstüne çok fazla talep olduğunu da belirten Tarhan, “Sadece Mezitli’den değil, Mersin’in tüm ilçelerinden ve Türkiye’nin her yerinden, en ücra köşesinden dahi vatandaşlardan, okullardan, sivil toplum kuruluşlarının büyük bölümünden binlerce Atatürk büstü talebi var. Ama biz önce Mezitli’nin ihtiyacını karşılayalım istiyoruz. İsteyen her siteye büst vereceğiz. Burada belli bir doyum noktasına geldikten sonra olanaklarımız çerçevesinde de özellikle bazı kurumlara ve okullara yardımcı olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Tarhan, konuşmasının ardından, sitede yaşayan çocuklarla birlikte Atatürk büstünün açılışını yaptı. Açılışın ardından site sakinleri Atatürk büstü ile fotoğraf çektirmek için adeta birbirleriyle yarışırken, çocukların büst önünde oynamaları ve bazı vatandaşların etkinliğe Türk bayrağı ile gelmeleri dikkat çekti.
Açılışın ardından duygularını paylaşan site sakinleri, “Çok mutlu olduk. Aradığımız şeylerden bir tanesi de buydu. Artık bir takım şeyleri kaybetmeye başlamıştık. Bu vesileyle sesimizi duyurduk. Ne mutlu, Türk’üz. Çok memnun olduk. İnşallah her sitede olur. Atatürk ilkelerine bağlıyız, ilelebet bağlı kalacağız” ifadelerini kullandılar.
Editör: Barış Köksal