Mezitli Belediyesi’nin, yapımını Ramazan ayına yetiştirdiği Aşevi tarafından Menderes Mahallesi 35420 Sokak Akarca Sitesi Karşısı'nda bulunan pazaryerinde, Ramazan’ın ilk günü iftar çadırı kuruldu. İftar çadırına ilk gün Mezitli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve eşi Sembol Tarhan, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Ezanın okunmasıyla birlikte yüzlerce vatandaş iftarını açtı.
İftar sonrası açıklama yapan Kaymakam Madenoğlu, Ramazan ayının Türkiye’ye ve tüm İslam alemine hayırlar ve barış getirmesini dileyerek, "İftar yemeğini 30 gün boyunca vermeyi planlayan ve bunun ilkini bu akşam gerçekleştiren başta belediye başkanımız olmak üzere bütün personele teşekkür ediyorum. Ayrıca bu gecenin finansörüne ve ailesine de teşekkür ediyorum" dedi.
Ramazan ayının tüm insanlığa huzur, barış ve mutluluk getirmesini dileyen Belediye Başkanı Tarhan da "Belediye olarak Aşevi'ni Ramazan ayına yetiştireceğimize söz vermiştik. Ramazan ayı boyunca haftanın 6 günü Menderes Mahallesi pazaryerinde, salı günleri ise belediye arkasındaki otoparkta iftar çadırımız yemek verecek. Ayrıca Ramazan ayından sonra da günün öğle saatlerinde yine dar gelirli aileler için Aşevimizde yemek yardımı yapılacak. Bunu tamamen gönüllü hayırsever iş adamlarının desteğiyle gerçekleştiriyoruz. Ben inanıyorum Mezitli ve Mersin'deki iş adamları, hayırseverler Aşevi'nin en iyi şekilde en üst düzeyde hizmet sunması için katkıda bulunacaktırlar. İftar yemeğini karşılayan hayırseverimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Bundan sonra yardım yapacak tüm kurum ve kuruluşlara da teşekkür ediyorum. Mezitli'deki tüm dar gelirli yurttaşlarımızı, üniversite öğrencilerimizi, Suriyeli vatandaşları, herkesi akşam iftar yemeklerine buraya davet ediyorum" diye konuştu.

Editör: Barış Köksal