Cumhur İttifakı’nın Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mezitli Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Davultepe’de seçim ofisi açılışı gerçekleştiren Soydan’a ilgi büyüktü. Vatandaşların istek ve temennilerini dikkatle dinleyen Serdar Soydan, el birliği ile Mezitli’de yeni bir sayfa açacakları sözünü verdi.

MEZİTLİ BUNLARI HAK ETMEDİ!”

Soydan, Mezitli’nin yıllardır yerinde sayan bir ilçe konumunda olduğunu söyleyerek, “Sosyal alanları kısıtlı bir ilçe olması sebebiyle Mezitli’de yaşayan bizler, hafta sonlarımızı kaliteli geçirmek için Yenişehir’e veya Toroslar’a gitmeye çalışıyoruz. Mezitli tarihiyle, doğasıyla, deniziyle ve demografik yapısıyla bunu hiçbir zaman hak etmedi. Benim hayalim Mezitli’nin kendisine yetebildiği ve denizine girilebildiği, kıyısında yürüyüş yapılabildiği, sosyal donatıların Mezitli’ye yakışacak bir biçimde dizayn edildiği bir ilçedir. Her şeyden önce bir belediye başkanın idealleri ve çalışma azmi olmalıdır. Yenilikçi ve vatandaşın sesine kulak veren bir anlayışa sahip olmalıdır. Belki belediye bütçesi kısıtlı olabilir. Ben de bir iş insanı olarak diyorum ki, Mezitli’yi seven, Mezitli’ye güzellikler kazandırmak isteyen birçok iş insanımızın olduğunu biliyorum. Onların canla başla bu kente destek olmak istediklerini de biliyorum ama yatırımcı güven veren bir zihniyete teslim olmak istiyor. Artık kimsenin şüphesi olmasın. O duyarlı insanları harekete geçirecek mekanizmayı biz sağlayacağız” diye konuştu.

“SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN NASIL YAPILACAĞINI GÖSTERECEĞİZ”

İlçenin tümünde sosyal belediyeciliğin nasıl yapıldığını herkese göstererek örnek olacaklarına vurgu yapan Serdar Soydan, “Sadece belli bir bölgeye değil; kentin bütününe dair, Mezitli’nin çehresini değiştirecek projeler hazırladık. Örneğin, Mezitli Deresi Mersin’in göz bebeği bir sosyal alan olacak. Ülkemizde örnekleri var. Eskişehir’de Porsuk Deresi kokudan geçilmeyen bir yerdi. Oysa şimdi yerli, yabancı turistlerin gelip gördüğü, kente katma değer sağlayan bir turizm alanına dönüştü. Biz Mezitli’yi dünyaya anlatmayacağız; Mezitli’yi dünya ile tanıştıracağız. Bizim anlayışımız bu” dedi.  Soydan, “Sahil şeridimizin hali herkesin malumudur. Ne hatırı sayılır yeşil alanımız var; ne yürüyüş yollarımız. Biz bisiklet yollarını, yürüyüş ve spor alanlarını modern bir mimari ile hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞA SORMADAN PROJE YAPILMAZ”

Spor faaliyetleri için büyük bir tesis düşündüklerinin altını çizen Serdar Soydan, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’ın projelerini örnek göstererek şunları söyledi: “İlçe belediyesi yapamaz diye bir şey yok. Tarsus Belediye Başkanımız geçen günlerde açılışını yaptı. Şevket Bey çok güzel, büyük ve son teknolojiyle yapılmış hem spor hem de gösteri merkezi alanını hayata geçirdi. Biz de böyle bir projeyi ilçemize kazandıracağız ama önce vatandaşa soracağız. Onlar istemezse olmaz. Belediyemiz geçtiğimiz dönemlerde binaların tam ortasına amfi tiyatro yaptı. Proje güzel mi? Evet güzel ama sesten dolayı çevre sakinleri rahatsız oluyor. Bu tür projeler ‘yaptım oldu’ mantığı ile hayata geçirilmemeli. Herkesi düşünerek daha sakin ve ulaşımı daha kolay yerlerde yapılmalı. İnsanları karşı karşıya getirerek çözüm üretemezsiniz. Emin olun; biz yapacağımız projeleri önce Mezitli’de yaşan vatandaşımıza soracağız.  Vatandaşa sormadan proje yapılmaz. Onlar isterse o projeler gerçekleşecek” dedi.

“MEZİTLİ’Yİ GÜÇLÜ YATIRIMCILARLA BULUŞTURACAĞIZ”

Soydan, Mezitli’ye güçlü yatırımcıları çekmek istediklerine vurgu yaparak sözlerini şöyle noktaladı: “Kadınlarımızın, gençlerimizin, emekli vatandaşlarımızın kentteki yaşamını kolaylaştıracak projeler üretiyoruz. Ayakları yere sağlam basan yatırımcıları Mezitli ile buluşturmak istiyoruz. Kent ekonomisini canlandırmak istiyoruz. Ancak Mezitli halkı mahalle aralarında altyapı problemleriyle uğraşıyor. Vatandaş isyan ediyor. Çok haklılar. Olacak iş değil. Dünya değişiyor; gelişiyor. Kimsenin Mezitli halkına bunu yaşatmaya hakkı yok. Bu Mezitlili hemşerilerime yapılan en büyük haksızlıktır. Buna rağmen seçimi çantada keklik görenler oluyor. Bu dönem öyle olmayacak. İçiniz rahat olsun. İki güçlü parti birleşti. Sayısal olarak da çoğunluğumuz yetiyor” diye konuştu.

Editör: Barış Köksal