Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, engelli vatandaşların ve yayaların yoğun şikayetleri üzerine Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerindeki kaldırımlara park eden araçlar için kolları sıvadı. 

Mezitli Belediyesi tarafından trafiğin daha sağlıklı hale getirilmesi ve yaya güzergahını kolaylaştırmak adına yol ve kaldırım kenarlarına güneş enerjili ışıklı duba ve çiçek saksıları yerleştirildi. GMK bulvarı üzerindeki kaldırımlara park eden araçların yaya trafiğinin akışını engellediği için böyle bir yönteme başvurduklarını belirten Başkan Tarhan, vatandaşların güvenliğine ve rahatlığına çok önem verdiklerini vurguladı. 

Mezitli Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışını vatandaşlara daim sunacağını ve Mezitli’yi daha modern bir kent haline getireceğini dile getiren Başkan Tarhan, “GMK bulvarı üzerine park eden araçlar hakkında bizlere sıkça şikâyetler gelmekteydi. Vatandaşlarımıza daha sağlıklı ve güvenilir alanlar yaratmak için gerekli çalışmaları başlattık. Halka odaklı yaptığımız çalışmalar sonunda vatandaşlarımızın memnuniyetini bizleri mutlu ediyor. Kaldırım kenarlarına döşemiş olduğumuz duba ve çiçek saksıları sayesinde kaldırımlara park eden araçların çirkin görüntüsünü de ortadan kaldırmış olduk. Çalışmalarımızın tamamlandığı alanlarda vatandaşların böylelikle kaldırımlarda rahatlıkla yürüdüklerini görüyoruz. Bu çalışmamıza sürücülerin de saygı duymasını ve duyarlı olmalarını istiyorum” dedi.

Mezitli Belediye Başkanı'nın bu açıklamalarına karşın özellikle Kuyuluk Kavşağı civarındaki esnaflar ise uygulamanın ardından işlerinin düştüğünü savundular. Esnaflar, 'Araçlar yol kenarına park edemiyor; peki nereye park edecekler? Mezitli'de otopark mı var? Park edemeyen vatandaş alışverişini başka yerlerden yapıyor' dedi.
Editör: Barış Köksal