Mezitli’de yeşillendirme çalışmaları devam ederken bir yandan da Merkez Mahallesi’nde hazırlanan koru, ilçeye kazandırıldı. Sevinç Şanlı tarafından eşi Cumhur Şanlı adına Jacaranda ağaçlarından oluşan Cumhuriyet Korusu’nun açılışına Başkan Tarhan’ın yanı sıra mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Başkan Tarhan, ağaç sevgisi üzerinde durdu. Tarhan, “Osmanlı’dan bu yana koruduğumuz birçok değerimiz var. Bu değerlere geçmiş tarihten bugüne önem vermişizdir. Bunlardan birisi de ağaç sevgisidir. Dikkat ederseniz, Osmanlı dönemindeki birçok padişahın tuğrasında ağaç ve çiçek motiflerini görürsünüz. Çizilen padişah resimlerinin ellerinde gül görürsünüz. Ağaç sevgisi ulu önder Mustafa Kemal Atatürk döneminde de devam etti. Aynı şekilde cumhuriyetle beraber sürdürüldü. Ağaçlar üzerine birçok alanda kalıcı eserler bırakıldı. Bizler de bundan sonra bu değerlere sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.
Konuşmasında, emekliler için bir hobi bahçesi yapılacağının da müjdesini veren Tarhan, Mezitli Belediyesi tarafından bir hobi bahçesi çalışması yapıldığını bildirerek, “Mezitli’ye bir ilk olarak hobi bahçesi açılıyor. Bizim dönemimizde bir tek yeşil alan bölgelerine imar vermeyeceğiz, söz veriyorum. Mezitlimize hep birlikte değer katacağız ve yükselteceğiz. Bunu hep birlikte başaracağız” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Sevinç Şanlı tarafından Başkan Tarhan’a teşekkür belgesi verildi.

Öte yandan, CHP Mersin Milletvekilleri, Başkan Tarhan, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş, akşam Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü’ne katıldı.
Editör: Barış Köksal