Mezitli Belediyesi’nin, gönüllü sosyologlarla birlikte hayata geçirdiği ‘Mutlu Çocuklar Mutlu Mezitli Projesi’ne dahil edilen ve yaklaşık bir aydan bu yana eğitim alan çocuklar, Soli Sahili Amfi Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen ‘Şenlik Gecesi’nde tiyatro gösterisi ve çeşitli faaliyetler sergilerken, gönüllerince de eğlenme fırsatı buldular.

‘Şenlik Gecesi’ne katılarak, çocukların sevincine ortak olan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, projede tamamen gönüllü olarak görev alan sosyologlar Ayça Avuloğlu, Eda Sümeyye Ünsal ve İlknur Gülçür’e birer ‘Teşekkür Belgesi’ takdim ederken, projeye katılan çocuklara da ‘Katılım Belgeleri’ni dağıttı.

Şenlikte konuşan Başkan Tarhan, sosyal belediyecilik anlayışıyla çıktıkları yolda emin adımlarla ilerlediklerini kaydetti. Çocuk ve gençlere de büyük önem verdiklerini vurgulayarak, Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Bütün ümidim gençliktedir” sözünü hatırlatan Tarhan, Mezitli’de yaşayan öncelikle gençlerin ve çocukların özgürce eğlenip, mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmelerini diledi. Tarhan, 14 Eylül 2014 tarihinde Soli Pompeiopolis Konser Alanı’nda organize edilecek ‘Müzik Şöleni’nde Hadise ve Atena’nın sahne alacağını da müjdeledi.

Çocukların fiziksel, düşünsel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen ‘Mutlu Çocuklar, Mutlu Mezitli Projesi’nde eğitim veren sosyologlar ve öğrenciler de 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde dünyaya gelen Neşet Tarhan’a doğum günü sürprizi yaptı. Mutluluğunu ifade eden ve üzerinde Mezitli Belediyesi logosu bulunan pastayı keserek, tüm dünya için barış ve mutluluk dileyen Tarhan, daha sonra barışın simgesi beyaz güvercinleri gökyüzüne bırakarak, ‘özgürlük’ mesajı verdi.
Mezitli’yi en iyi noktaya getirmek için kentte yaşayan tüm vatandaşları bu mücadeleye destek vermeye çağıran Tarhan, “Kentimizi birlikte koruyup çalışırsak, çok daha güzel hale getirebiliriz. İnanıyorum ki, gelecek yıllarda Mezitli’ye daha çok değer katacağız” dedi.

Öte yandan, ‘Şenlik Gecesi’ kapsamında gerçekleşen gösteriler sonrası çocuklar rengarenk boyalarla duvarlara elleriyle iz bırakarak gönüllerince eğlendi.
Editör: Barış Köksal