Açılışı yapılan çocuk bakım evinin, özel mimari tasarımının yanı sıra dersliklerle beraber uyku odası, kütüphanesi, yemek salonu, çok amaçlı spor ve gösteri salonu ve geniş oyun bahçesiyle eşine az rastlanır imkanları bir arada sunduğu bildirildi. 2016-2017 eğitim öğretim yılının başlamasıyla öğrenci almaya başlayan Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakım Evi'nin açılış törenine, CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, hayırsever Bircan Tüfekçioğlu ve ailesi, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları öğrenci velileri ve misafirler katıldı.

"Hayalemi gerçekleştirdim"

Bin 38 metrekarelik alanda 2 kat ve 6 derslikten oluşan çocuk bakım evinin açılış töreninde konuşan Bircan Tüfekçi, eğitimin içersinden geldiğini belirterek, "Bugün ailemle birlikte gerçekleştirdiğimiz bir hayalimizin gerçekleştiğini görmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu hayalimin gerçekleşmesine yol açan Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan ve değerli meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Çocuklar dünyayı ve bundan sonrasının paylaşım içersinde geçirmeyi yuvada öğrenirler. Hepimiz biliyoruz ki, ders konularını hayatımız boyunca öğrenebiliriz, asıl zor olan insanlara, doğaya, ailesine, çevresine, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e, bayrağına ve milletine bağlı olmayı öğretmek amacımız olmalıdır" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ise, "Mabet diyebileceğimiz böylesine güzel bir kurumu eğitim camiamıza kazandırdıkları için emeği geçenlere teşekkür ederim. Eğitimle alakalı her konuda bizden desteklerini esirgemeyen Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan Beyefendiye özel teşekkürü borç biliyorum" diye konuştu.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, hayırsever Bircan Tüfekçioğlu'nun inşaat halinde bile gelip tesisin yapımına emek verdiğini ifade ederek, "En büyük temennim, bu güzel mimarinin bundan sonra bu işten para kazanan kişi ve kurumlarında böylesi özenli ve güzel mimariyi örnek almaları. Ama hepsinden daha önemlisi bizimde çok üzerinde durduğumuz ve Bircan Tüfekçioğlu hanımefendinin de bizden özel olarak istediği bir konuyu protokolle imza altına aldık. Bizden sonra gelenlerin değiştirmemesi için buna özel madde koyduk. Burada Atatürk ilke ve Cumhuriyet değerlerine bağlı bir eğitim vereceğiz. Bu bile ne kadar doğru insanla, ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor" ifadelerini kullandı.

"En başarılı eğitim merkezi haline getireceğiz"

Eğitimin seviyesinin yüksek olduğu Finlandiya'dan örnekler veren Tarhan, "Biz ana okulunun önemini biliyoruz. Ama biz burayı istesek belediyeye çok yüksek kar getirecek şekilde özel bir kuruluşa verebilirdik. Biz Türkiye'de eşine az rastlanır bir uygulamayla kendimiz işletmeye karar verdik. İşe alınan eğitimci ve görevlilerin de bağımsız bir komisyon ile belirledik. Hedefimiz Mersin'deki özel anaokulları dahil en başarılı ve herkesin gelmek istediği okul yapacağımızın sözünü veriyoruz. En ufak bir şikayetiniz olmayacağına kuşkunuz olmasın. Birçok sanat kursumuz var, spor okullarımız var, sosyal imkanlarımız var çocuklarımız bu imkanlardan ücretsiz olarak yararlanacaktır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan okulu gezen Başkan Tarhan, törene katılan çocuklara çeşitli hediye ve oyuncak dağıttı.
Editör: Barış Köksal