Mezitli Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, hizmet alanı ve yeşil alanlarda ‘ticari’ anlamda yapılanan ve ‘kişisel rant’ aracı haline gelen işletmelerin yıkıldığı anımsatılarak, bu alanların halkın hizmetine açılması için çalışma başlattı. Mezitli’de haksız ticari rant sağlayanlara karşı mücadelesini sürdüren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, yıkılan bölgelerde Mezitli halkının rahat nefes almalarını sağlamak amacıyla yeni sosyal donatı alanları oluşturmak için çalışmalara başladı. 

Bu kapsamda, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Menderes Mahallesi Barbaros Hayrettin Paşa Caddesi üzerinde alanı vatandaşların hizmetine açmak için çalışmalara başladı. Bu bölgede gerçekleşecek çalışmaların tamamlanmasıyla vatandaşlar, yeni yeşil alanlara ve parklara kavuşmuş olacak.

Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Başkan Tarhan, Mezitli halkının yararına gerekli tüm çalışmaları başlatacaklarını belirterek, "Göreve geldiğimiz günden bu yana yasal olmayan tüm yapıları yıkıyoruz. Bu yönde verdiğimiz mücadelemizin zaferini şimdi yaşıyoruz. Mezitlimizin güzelleşmesi ve halkımızın mutluluğu adına çıktığımız bu yolda, halkımız bizimle birlikte yürüdü ve bizi yalnız bırakmadı. Projenin içeriği konusunda Mezitli Kent Konseyi de çevrede bulunan siteler ve vatandaşlar ile anket yaptı. Çukurova Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı bölümü de proje hazırlarken, halkın isteklerini dikkate almıştır. Yıktığımız binaların yerine yeşil alan ve park yapılması konusunda ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. 4 ay sonunda tamamlanacak projemiz şimdiden hayırlı uğurlu olsun" dedi.
Editör: Barış Köksal