Mezitli Belediyesi bünyesinde gerçekleştirilen sanatsal çalışmalar daha kurumsal şekilde yürütülecek. Başkan Tarhan, kurulması planlanan Mezitli Belediyesi Sanat Akademisi ile ilgili görüşlerini almak üzere Ressam Yeşil ve Şair Soycan ile Down Kafe'de buluştu. Projenin ayrıntıları ile ilgili görüş alışverişinin yapıldığı toplantıda, belediyenin yürüttüğü sanatsal çalışmalar hakkında sanat kurulu oluşturulması da prensip olarak benimsendi.

Toplantı sonrasında bir açıklama yapan Ressam Ahmet Yeşil, Mezitli'de sanat ve kültür adına önümüzdeki yıllarda ne yapılabileceği konusunda fikir jimnastiği yaptıkları bildirdi. Yeşil, “Başkanımız Neşet Tarhan’ın fikir ve düşüncelerini öğrenmem Mezitli ve Mersin adına beni umutlandırdı. Bu projeler tek tek gündeme gelir ve hayata geçirilirse Mersin'e sanatın her alanında çok güzel şeyler kazandıracak. İnşallah Mezitli ve Mersin'e çok güzel sanat mekanları ve etkinlikleri kazandıracağız. Başkan Tarhan'ın önderliğinde Mezitli ve Mersin bu kazanımları elde edecek ve çağdaş kent olma yolunda evrensel boyutta kentin ismini duyurmak adına bir adım olacaktır. Sanat ve kültürün vitrinde önemli ilçelerden biri olmasını sağlanacağına inanıyorum. Bu projelerin hayata kazandırılması çok büyük kalıcı katkı sağlayacaktır” dedi.

Başkan Tarhan ise sanatsal faaliyetlerde Mezitli Belediyesi’nin çıtasını daha da yukarılara taşımak adına bir dizi çalışma yürüttüklerini belirtti. Tarhan, “Sanatsal alanda büyük bir potansiyele sahip olan Mezitli Belediyesi olarak artık bu çalışmaları daha kurumsal ve bilinçli şekilde yürütebilmek adına çalışmalar yapıyoruz. Belediye bünyesinde sanat kurulu ve Sanat Akademisi gibi çeşitli kurumsal yapılanmalarla daha sistemsel çalışmalar yürütmek istiyoruz. Bunu yaparken de öncelikle bu konuda söz sahibi olan sanatçı arkadaşlarımızın fikirlerini alarak en doğru şekilde yapmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.
Editör: Barış Köksal