Su Parkı’nın yaz sezonu açılışına Başkan Tarhan’ın yanı sıra başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılıyta konuşan Tarhan, belediye olarak halkın sağlık ve can güvenliği konusunda gerekli önlemleri aldıklarını belirtti. Halkın havuzdan en iyi şekilde yararlanması için gerekli hazırlıkları tamamladıklarını da ifade eden Tarhan, “En çok üstünde durduğumuz konu havuzun sıhhi yönden temiz olmasıdır. Havuza girmek isteyen vatandaşlarımız için sağlıklı ve güvenli bir ortam oluşturduk. Havuz personelimiz ve cankurtaran görevlimiz havuzun açık olduğu süre içerisinde görevlerini eksiksiz yapacaklar. Ayrıca bizden önceki belediye meclisi karar alarak, kişi başı giriş ücreti 8 TL’den 13 TL’ye yükseltilmişti. Fakat halktan gelen talepler ve şikayetler üzerine biz de belediye meclisine tekrar konuyu götürdük, 13 TL olan kişi başı ücretini 10 TL’ye düşürdük. Halkımızın çıkarı doğrultusunda bu indirimi gerçekleştirdik” dedi.
Su Parkı’nda engellilerden ücret alınmayacağını da dile getiren Tarhan, “Engelli arkadaşlar buradan ücretsiz olarak yararlanabilecekler. Bir süre için de pazar günleri çok yoğun katılım olduğu için ailelere özgü olmasını istiyoruz. Ailelerimizin hafta sonlarını daha rahat geçirebilmelerini istiyoruz. Çünkü Mersin’in çok uzak mahallelerinden de buraya gelen aileler var. Çok kalabalık olduğu zaman havuzlar sağlık yönünden bazı riskler taşıyor. Belediye olarak böylesi tesislerden ekonomik bir beklenti içerisinde değiliz. Bizim için önemli olan yalnızca halkımızın can güvenliği ve sağlığıdır. Bu sadece sosyal bir hizmet, fakat bu hizmeti yürütürken de buraya gelen insanların belediyeye güvenerek geldiğini biliyoruz” dedi.
Yüzme kursu başlattıkları bilgisini de veren Tarhan, Yeni Mahalle Mezitli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi yanında bulunan eğitim havuzunda yüzme kurslarının verileceğini söyledi.
Konuşmaların ardından yüzmeye gelen onlarca çocuk ve yetişkin havuza girerek doyasıya eğlendi. Mezitli Belediyesi Su Parkı, pazartesi hariç haftanın her günü 10.00-20.00 saatleri arasında hizmet verecek.
Editör: Barış Köksal