Kayıtları dün başlayan Mezitli Belediyesi Spor Okulu’nda basketbol, cimnastik, futbol, okçuluk, tenis, voleybol, yüzme olmak üzere 7 branşta kurs verilecek. Menderes Mahallesi Turunç Caddesi’nde bulunan Mezitli Belediyesi Sosyal Tesisleri’ne gelen veliler, 6 ile 16 yaş aralığındaki çocuklarını çeşitli branşlara kaydettirdiler. Veliler ve öğrenciler, kayıt esnasında ders alacakları uzman antrenörleriyle tanışma fırsatı da buldular. Futbola kayıt olmak isteyen öğrenciler, eski milli futbolcu ve Beşiktaş’ın efsane ismi Faruk Karadoğan’a yoğun ilgi gösterdiler.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da kayıtların ilk gününde çocukları yalnız bırakmadı. Mezitli Belediyesi sosyal Tesisleri’ne giderek çocuklarla bir araya gelen Başkan Tarhan, çocukları ve gençleri erken yaşta spora teşvik etmeyi, yeteneklerini geliştirmeyi ve daha sağlıklı nesiller yetiştirmeyi amaçladıklarını belirtti. Tarhan, “Çocukları ve gençleri önemsiyoruz. Yaz dönemi boyunca yüzmeyi öğrenen birçok vatandaşımız oldu. Açtığımız spor branşlarımızın arasında yüzme kurslarımız da mevcut. Veliler ve çocuklarımız kayıt esnasında, alanlarında uzman hocalarımızdan en doğru bilgiyi alıp ilgi duydukları sporları doğru olarak öğrenecekler. Mezitli Belediyesi Spor Okulu kapsamında oluşturulan branşların dışında başka branşlara da talepler yoğun olduğu takdirde spor okulumuza dahil edeceğiz. En büyük amacımız çocuklarımızı boş zamanlarında spora yönlendirmek ve spor okulumuzda profesyonel sporcular yetiştirmektir” dedi.

Sporla iç içe olan çocukların, zararlı alışkanlıklardan uzak durdukları gibi sağlıklı sosyal ilişkiler kurduklarının altını çizen Tarhan, “Ülkemizin geleceği gençlerimize emanettir. Bir toplumda gençlerimiz ne kadar sağlıklı olurlarsa geleceğimiz daha iyi temeller üzerine oturur. Özlediğimiz o mutlu Mezitli, gençlerimizi spora ve yararlı şeylere yönlendirerek olacaktır. Veliler çocuklarını profesyonel hocalarımıza rahatlıkla teslim edebilirler. Sosyal tesislerimizden halkımız da yararlanabilecek. Kafeteryamız ilerleyen günlerde tesislerimizde hizmete açılacaktır. Herkes buraya gelip çayını, kahvesini içebilir, dinlenebilir ve sporunu yapabilir. Tüm Mezitli halkını sosyal tesislerimize bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Barış Köksal