Mezitli Belediyesi, sıcak yaz günlerinin başladığı şu günlerde vatandaşların denize güvenli bir şekilde girebilmeleri için gerekli tüm önlemleri alıyor. Sahillere seyyar tuvalet, duş, gölgelik ve şezlong gibi ekipmanlar yerleştiren belediye ekipleri, son olarak denizin içerisinde tehlikeli bulunan bölgelere güvenlik şeridi çekti. Uzman personel eşliğinde çekilen güvenlik şeritlerinin yanı sıra belirli noktalara uyarı levhaları da konuldu. Özellikle vatandaşların yoğun olarak denize girdiği noktalarda gerekli zabıta ekiplerinin bisiklet, ATV aracı ve yaya olarak bulanacağı sahillerde belirli dönemlerde sesli ve görüntülü uyarılar da yapılacak.

Çalışmalara ilişkin yazılı bir açıklama yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, vatandaşların güvenli bir şekilde denize girebilmelerini amaçladıklarını belirtti. Tarhan, “Her yıl olduğu gibi deniz sezonunun başlamasıyla birlikte Mersin merkezde denize girilebilecek en yakın yer olan Mezitli sahillerimizde temizlik ve güvenlik açısından her türlü tedbiri alıyoruz. Havaların daha serin olduğu dönemlerde tüm sahillerimizde taş toplama ve temizlik işlemlerini gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın denize girmeye başlamasıyla birlikte duş, tuvalet ve güvenlik açısından da gerekli tedbirleri almış bulunuyoruz. Denize girmenin tehlikeli olduğu noktalarda levhalar dikerek, vatandaşlarımızı uyarmaya çalışıyoruz. Son olarak da denizin içerisine güvenlik şeridi çekerek, insanlarımızı tehlikeden uzak tutmaya çalışıyoruz” dedi.

Sahillerin temizlik ve güvenliği için tüm çalışmaları yapmaya devam edeceklerini vurgulayan Tarhan, “Sahile yerleştirdiğimiz uyarıcı tabelaları İngilizce, Arapça ve Türkçe olarak 3 farklı dilde hazırladık. Sahillerimizde vatandaşlarımızın güven içerisinde denize girmelerini istiyoruz. Vatandaşlarımızın hiçbir acı olay yaşamadan deniz sezonunu geçirmelerini temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Editör: Barış Köksal