Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, kurban satış yerlerinde vatandaşların içme suyundan çayına, imam hizmetinden kurban poşetine kadar her türlü hizmeti veriyor. Satış yerlerinde satıcılardan hiçbir kira ücreti de alınmıyor.
 
Mezitli Belediyesi, Kurban Bayramı dolayısıyla hazırladığı kurban satış yerlerinde, kurbanlık almaya gelen vatandaşlara birçok hizmet sunuyor. Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, kurban satış alanlarında oluşturulan çadırlarda, veteriner, zabıta, dini görevli gün boyunca açık olacak ve gelecek olan talep ve şikayetleri anında değerlendirecek. Zabıta ekipleri ve veterinerler, çadırlarda gün boyu vatandaşlardan gelen talep ve şikayetleri değerlendirerek, ihtiyaçları karşılıyor. Her türlü temizlik, ilaçlama ve denetim hizmetlerinin yanında kurban eti poşeti, içme suyunun yanı sıra alıcı ve satıcıların dinlenme ve çay içme ihtiyaçları da karşılanıyor.

Veteriner ve temizlik görevlileri birlikte kurban satış yerlerini kontrol eden Mezitli Belediyesi Zabıta Müdürü Atilla Bal, satıcı ve alıcılarla sohbet ederek dilek ve taleplerini dinledi. Mezitli Belediyesi’nin bayram boyunca vereceği hizmetleri anlatan Bal, her türlü şikayet ve sorunda belediyenin ilgili birimine başvurulması gerektiğine dikkat çekti.
Yer kirasından verilen hizmetlere kadar tüm hizmetlere ücretsiz olarak ulaşabildiklerini ifade eden kurbanlık satıcıları ise “Hem fiziki şartlarımız en küçük ayrıntısına kadar düşünülmüş hem de kurbanlık almaya gelen vatandaşlarımızın rahatlığı için tedbirler alınmış. Bu hizmetleri, değil kurban satış alanı AVM’lerde bile görmüyoruz. Çayımıza, suyumuza ücretsiz olarak ulaşabiliyoruz. Veteriner gözetiminde satış yapabildiğimiz için de vatandaş gönül rahatlığı ile kurbanlığını alıyor” şeklinde konuştular.

Alıcılar da gerek temizlik gerekse hizmete kolay ulaşabildikleri için Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a teşekkürlerini ilettiler.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da yaptığı açıklamada, vatandaşlara mutlu ve huzur dolu bir bayram dileyerek, belediye ekiplerinin Kurban Bayramı boyunca 24 saat vatandaşların hizmetinde olduğunu söyledi. Vatandaşın daha iyi hizmet alabilmesi adına her türlü ayrıntıya hassasiyetle dikkat ettiklerini ifade eden Tarhan, “Vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı huzur içinde geçirmeleri ve hiçbir sıkıntı yaşamadan kurbanlarını kesmeleri konusunda her türlü önlemi aldık. Gerek kurban satıcılarımıza gerekse kurbanlık alıcılara çok çeşitli hizmetler vermeye başladık. Kurbanlık alanlarını adeta zaman geçirilebilecek sosyal bir alan şeklinde dizayn ettik. Suyundan çayına, kurban poşetinden dini desteğe kadar her hizmeti vatandaşımıza ücretsiz olarak sağlıyoruz” dedi.
Editör: Barış Köksal