Engelli bireylerin ve çocukların bir araya gelerek sosyalleşme imkanın sunulduğu Down Cafe bir yılını doldurdu. Kutlamada down sendromlu çocuklar hep birlikte yemek yedikten sonra dans ederek eğlendi. Birinci yıl kutlaması dolayısıyla çocuklara Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan tarafından küçük hediyeler verildi. Down Cafe'nin maskotu olan down sendromlu minik Ramazan, etkinliğin en renkli çocuğu oldu.

Down Cafe'nin işletmecisi Filiz Yalın, kutlamada yaptığı konuşmada, bu işi yapmanın fedakarlık gerektirdiğini belirterek, “Ama ben severek yapıyorum. Bize bu olanağı sağlayan Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı'na (ZİÇEV) ve Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan'a çok teşekkür ediyorum. Her şeyden önce çocuklarımıza çok teşekkür ediyorum, bizim hayatımıza bir anlam kattılar” dedi.

Başkan Tarhan da konuşmasında, geride kalan bir yılda Down Cafe’de hep iyi günleri ve güzel anıları olduğunu söyledi. ZİÇEV'in de bu sürede kendilerine yardımcı olduğunu dile getiren Tarhan, “Bize mutlu günler, mutlu anlar yaşattınız. Zorunlu bir işim olmadıkça her öğlen buraya geliyorum. Günün sıkıntılarını onlarla birlikte atıyorum. Açıkçası beni belediye başkanlığım süresince onlar kadar mutlu eden olmadı. Hepsine gelecekte çok daha güzel ve sağlıklı günler geçirmesini diliyor. Ailelerine de çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Editör: Barış Köksal