Mezitli Belediyesi, Türk Kadınlar Birliği Mersin Şubesi ile birlikte turunç ve limon koruluğu oluşturdu. Diktikleri ağaçlara isimlerini yazan kadınlar, koruluğu Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi sakinlerine hediye ettiler. Şölen havasında geçen ağaç dikme törenine Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra, meclisi üyeleri, mahalle muhtarları, Türk Kadınlar Birliği Mersin Şube Başkanı Hülya Yücel ve yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Türk Kadınlar Birliği Mersin Şube Başkanı Hülya Yücel, Atatürk’ün bir ağacı kesmemek için köşkünü taşıtmasına vurgu yaparak, "Kurucu Genel Başkanımız Nezihe Muhiddin adına açtığımız korulukta, Atamızın işaret ettiği gibi yaz kış yeşil kalan turunç ve limon ağaçları dikerek Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi sakinlerine hediye ediyoruz" dedi. 

Mezitli'de 40.'nı koruluk oluşturuldu 

Mezitli’de beklentilerin diğer bölgelere göre daha farklı olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Mezitli ayrıcalığı olan farklı bir yer. Bu kadınlarımızın hak ettiği şekilde elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Türk Kadınlar Birliği böyle bir talepte bulunduğu zaman bu alanı önerdim. Aktif Yaş Alma Evi sakinlerimize uygun bir faaliyet olacağını düşündüm. Göreve geldiğimizden bu yana başlattığımız koruluk yapma çalışmamızda 40. koruluğumuzu bugün hayata geçiriyoruz. 36’sı jakaranda, 2 zeytinlik ve bir kayısı bahçesinin yanında bugün de Türk Kadınlar Birliği tarafından limon ve turunç koruluğu oluşturuyoruz. İnşallah bu ağaçlar büyüdüğünde, altında oturup birlikte etkinlikler yaparız” diye konuştu. 

Toplumun gelişmesinde örgütlenmenin önemine vurgu yapan Tarhan, “Herkese bir yerden dokunmaya, ortak bir çalışma etrafında buluşmaya çalışıyoruz. Kimse evinde oturmasın, boş durmasın, bir sosyal faaliyet içerisinde bulunsun istiyoruz. Engelli, yaşlı, çocuk, kadın erkek hiç fark etmeden herkesin yapabileceği bir faaliyet var diye düşünüyoruz. 40’ın üzerinde kursun yer aldığı çok sayıda tesisimiz var. Onlara katılsınlar istiyoruz. Biraz daha toplumsal projelerde beraber olalım. Biraz daha Türkiye’nin özgürlüğü için kadınların güç birliği içerisinde olmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Editör: Barış Köksal