Cemilli Köyü Kadın Üretici Pazarı ve Kahvaltı Bahçesi'nde gerçekleştirilen festivale, Mezitli Kaymakamı Emin Sait Karahaliloğlu, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca'nın yanı sıra belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Festivale verdiği destek nedeniyle işadamı Davut Mutlu'nun 'İncir Ağası' seçildiği festivalde, en iyi incir seçimi de yapıldı. Jüri tarafından yapılan değerlendirme ile birinci olan Nuran Bayrak cep telefonu, ikinci Duran Çetin tam altın, üçüncü Süleyman Ömer ise yarım altın ile ödüllendirildi. Festivale katılan tüm yarışmacılara yemek ödülü verildi.
Halk ozanların türkülerle renklendirdiği festivalde konuşan Neşet Tarhan, ziraat yüksek mühendisi olması nedeniyle tarımın sorunlarını çok iyi bildiğini belirterek, "Ancak şu bir gerçek ki, tarım giderleri sürekli yükseliyor. Buna karşın yem, saman, hatta canlı hayvan dahil her şeyi ithal eder hale geldik. Biz köylünün yükselmesini istiyoruz. Cemilli'de bakımsız ve atıl durumda olan bu okulu Milli Eğitim Müdürlüğü'nden talep ettik ve restore ederek köye kazandırdık. Yine gidip gelirken gördüğümüz kadınları bu alanda toplayarak, burasını kadın üretici pazarı haline getirdik. Anlayışımızın temelinde kadının güçlenmesi yatıyor. Kadın üretici pazarlarının gelişmesini ve yaygınlaşmasını çok önemsiyorum" dedi

"Mezitli'yi tanıtıyoruz"

Mezitli'nin, Mersin'in en hızlı gelişen ve modern ilçesi olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, "Artık Mezitli'yi tüm Türkiye tanımaya başladı. Bu sizlerin, burada yaşayanların sayesinde gerçekleşiyor. Güç verdiğiniz zaman daha büyüyen bir Mezitli'yi hep birlikte inşa edeceğiz" diye konuştu.

Yarışma için alana getirilen incirlerin konuklara dağıtıldığı festivalde, İncir Ağası Davut Mutlu'ya Atatürk desenli kahve takımı hediye edildi.
Editör: Barış Köksal