Mezitli Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çocuk Meclisi saat 11.00’de Mezitli Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda ilk resmi toplantısını yaptı. Çocuk Meclisi Başkanı Selin Keşaf başkanlığında yapılan toplantıya, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, belediye meclis üyeleri ve aileler katıldı. Çocuk Meclisi Başkanı Selin Keşaf, “Çocuk Meclisimize katılan herkese ve Sayın Başkanımız Neşet Tarhan’a teşekkür ediyorum. 23 Nisan 2014 tarihli Mezitli Belediyesi ilk çocuk meclisi toplantısını açıyorum” diyerek toplantıyı başlattı.
Günün anlamına ilişkin bir konuşma yapan Keşaf, “Bugün 23 Nisan. Bundan yıllar önce 1920’de yine bir meclis kurulmuştu ve bu önemli günü, Ulu Önder Atatürk biz çocuklara armağan etmişti. Meclisler, insanların kendi kurallarını koyup kendi kendilerini yönetmeleri için kurulmuştur. Bugün burada kurduğumuz çocuk meclisimizde, farklı fikirlere saygı duyuyor, düşünceleri tartışıyoruz” diye konuştu.

Çocuk Meclisi üyesi çocukların da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na ilişkin duygularını paylaştığı toplantıda, Mezitli ve çocuklar konusu ele alındı. Mezitli ve çevre temizliği görüşüldüğü sırada söz isteyen Belediye Başkanı Tarhan, 26 Nisan Cumartesi günü saat 08.00’de Tece Halk Plajı’ndan başlamak üzere site sakinleri, meclis üyeleri ve çalışanlarla birlikte sahilde temizlik yapacaklarını belirterek, etkinliğe Çocuk Meclisi üyelerini de davet etti.
Editör: Barış Köksal