Toplu sözleşme imza töreni, Mezitli Belediye Evlendirme Memurluğu Nikah Salonu’nda yapıldı. Törene Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Tüm Bel Sen Mersin Şube Başkanı Mustafa Özbay, meclis üyeleri, KESK’e bağlı sendika temsilcileri ve kamu çalışanları katıldı. Belediye Başkanı Tarhan ile Tüm Bel Sen Şube Başkanı Özbay tarafından imzalanan sözleşmeyle kamu çalışanlarının sosyal ve mali haklarında artış yapıldı.
İmzalar atılmadan önce bir konuşma yapan Tüm Bel Sen Şube Başkanı Özbay, sendika olarak örgütlü bir topluma inandıklarını belirterek, “Örgüt demek, dayanışma demektir. KESK olarak toplu sözleşmeyi Türkiye genelinde yaptık. Emeğin yanında olan Sayın Başkanımız Neşet Tarhan Bey’e teşekkür ediyorum. Hiç zorlanmadan sözleşmemizi imzaladık. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Kadrolu, taşeron, işçi ve memur tüm belediye çalışanlarının yanında olduğunu dile getiren Başkan Tarhan da “Çalışanlarımızın hepsine aynı mesafedeyim. Çalışan işçi ve memurlarımızın örgütlerine ve sendikalarına sahip çıkacağım. Belediyemizin bütçesinin aktif ve pasiflerini de dikkate alarak bu dönem maalesef memurlarımıza arzu ettiğim daha farklı düzeyde toplu sözleşme imzalayamadık. Fakat diğer belediyelerden de geride değiliz. Umarım sizlerle birlikte yapacağımız çalışmalarla daha iyi bir belediye bütçesine sahip oluruz. Daha güçlü bir belediye oluşturacağız. Böylelikle sizlere daha iyi fırsatlar sunmuş olacağız. Sözleşmenin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Tarhan ile Özbay, toplu iş sözleşmesini imzaladılar. Başkan Tarhan daha sonra belediye kamu personeliyle bir süre sohbet etti. Göreve geldiği günden bu yana tanışma fırsatı olmadığını ve bu vesileyle tanıştıklarını söyleyen Tarhan, “Mezitli’de farkımızı seçimlerde gösterdik. Şimdi ise sizlerle birlikte fark yaratacak bir kent için çalışacağız. Kimsenin siyasi düşüncesiyle ilgimiz olmadı, olmayacak. Çalışan arkadaş her zaman görevinde olacaktır. Mezitli’yi marka bir ilçe yapacak kadroyu bu salonda görüyorum. Hep birlikte Mezitli’yi hak ettiği yere kavuşturacağız” ifadelerini kullandı.
Editör: Barış Köksal