Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın göreve geldiği günden itibaren her salı aralıksız olarak sürdürdüğü halk günü toplantısı bu hafta Fatih Mahallesi'nde yapıldı. Daha önce çeşitli nedenlerle belediyeye gelemeyen vatandaşlar için Tece ve Davultepe Mahallelerinde gerçekleştirilen halk günü toplantılarının yoğun ilgi görmesi üzerine Başkan Tarhan, Fatih Mahallesi sakinleri ile de kendi mahallelerinde buluştu. Mahalle muhtarlığı önündeki parkta yapılan toplantıya, Fatih Mahallesi Muhtarı Leyla Üstündağ, belediye birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Fatih Mahallesi Muhtarlığı önünde yapılan halk gününün başka bir özelliği de tüm görüşmelerin canlı olarak Facebook üzerinden yayınlanması oldu. Toplantıya bizzat katılan vatandaşlar, işsizlik, kaldırım ve asfalt uygulamaları, park ve ağaçlandırma gibi sıkıntı ve şikayetlerini Başkan Tarhan'a iletme imkanı bulurken, toplantıyı sosyal paylaşım sitesi üzerinden izleyenler de mesajlarla kendi mahallelerine ilişkin sorun ve taleplerini dile getirdiler. Başkan Tarhan, talepleri yine canlı yayında okuyarak çözüm bulunması noktasında gerekli girişimlerde bulundu.

Çeşitli nedenlerle belediyeye gelemeyen vatandaşlar için kendi mahallelerinde düzenlenen ve ilk kez uygulanan halk günü toplantısının artık bir klasik olduğunu ifade eden Tarhan, "Bizi asıl mutlu eden olay, vatandaşlarımız gayet medeni bir biçimde talep ve şikayetlerini gerek bana gerekse doğrudan ilgili birim müdürlerimize anlatıyorlar. Bize bağlı olan talepleri direk olarak, Büyükşehir Belediyesi'nin uhdesinde olan konuları da anlatarak, çözümü için yol gösteriyoruz. Biz bu halk günü toplantılarına köyleri de içine katacak şekilde düzenlemeye devam edeceğiz" dedi.

Halk günü toplantısının Türkiye'de ilk kez yapılan bir uygulama ile Facebook üzerinde canlı olarak yayınlandığını da hatırlatan Başkan Tarhan, "Bu şekilde başka mahallelerde yaşayan vatandaşlar da şeffaf bir şekilde nelerin konuşulduğunu takip ediyorlar. Aynı zamanda kendi taleplerini de mesaj yoluyla ileterek çözümünü sağlıyorlar. Bana söylemek istedikleri ne varsa direk olarak tüm vatandaşlarımızın önünde dile getiriyorlar. Bu şekilde sadece halk günü düzenlediğimiz mahallelerde değil, başka mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın da taleplerine cevap verebiliyoruz" diye konuştu.

Vatandaşların, belediyenin tüm imkanlarından yararlanmaya ve faaliyetlere katılmasını istediklerinin altını çizen Tarhan, Mersinlileri 11-12 Haziran 2016 tarihlerinde gerçekleşecek olan 7. Soli Güneş Festivali'ne de davet etti.
Editör: Barış Köksal