Mezitli Belediyesi Meclis Üyesi ve Kadın Danışma Merkezi Proje Koordinatörü Şenol Çavuş, merkezin işleyişi ile ilgili katılımcılara bilgiler verdi. Merkezin faaliyetlerinde temel paydanın kadın olacağını söyleyen Çavuş, “Hukuki danışmanlık, psikolojik destek, barınma ve sığınma alanlarına yönelik yönlendirmeler yapılacak, kadınları ve çevreyi bilgilendirme toplantıları düzenlenecek. Başvuruda bulunan tüm kadınların kimlik ve özel bilgileri gizli tutulacak” dedi. 

"Kadınlarımıza yalnız olmadıklarını göstermek zorundayız" 

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı ve Adana Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ise kadına yönelik şiddetin iç acıtan bir toplumsal gerçek olduğunu dile getirdi. Şiddetin eğitimle, yaşanılan bölgeyle ilgisinin olmadığına dikkat çeken Çetin, “Kadınlarımız ekonomik özgürlüklerini kazandıkça şiddete karşı daha güçlü durabiliyor. Öyle şeylerle karşılaşıyoruz ki, erkek olduğumuzdan utanıyoruz. Böyle merkezler aracılığı ile kadınlarımıza yalnız olmadıklarını göstermek zorundayız. Gönüllü olarak bu projede yer alan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Burada kadınlarımız sosyal, psikolojik ve hukuksal desteğin yanında Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği bünyesinde açılan kurslara katılarak bir meslek ve iş sahibi olabilecekler" diye konuştu. 

"Dayanışma ile güçleneceğiz" 

Kadına yönelik şiddet olayının toplumsal bir sorun olduğunu ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Kadına şiddet haberleri basın organlarında daha yoğun bir şekilde yer almaya başlamasıyla birlikte tepki de artmaya başladı. Merkezimizin amacı, kadınları rehabilite etmekten öte özgürlüklerine aracılık etmektir. Kadın Danışma Merkezi’mizde görüşmeler gizli olacaktır. Kadınlarımız yaşadıklarını yargılanmadan paylaşabilecek. Merkezde şiddetle mücadele yolları ve yasal haklara ilişkin sosyal, hukuki, psikolojik destek verilecek. Çalışmalar yardım değil ‘dayanışma’ esası ile ücretsiz, rahat ve güvenli bir biçimde yürütülecektir. Üniversite öğrencilerinin yanı sıra herkes, gönüllülük esasına dayalı bu projede görev alabilir. Sosyal, sportif, sanatsal etkinliklerimize katkı sağlayabilirler, eğitim verebilirler. Bu merkezde birlikte dayanışma ile güçleneceğiz. Merhum ozanımız Neşet Ertaş’ın dediği gibi ‘Kadın insandır, biz insanoğlu’ sözünü tekrarlayarak, şiddetsiz eşit ve özgür bir dünya diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Törende projeye emek verenlere mor fular takıldı. Mezitli Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, kesilen kurdele ile faaliyete geçti. Mezitli Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, hafta içi her gün ücretsiz olarak psikolojik, sosyolojik ve hukuksal destek verecek. İçerisinde çocuk oyun odasının da bulunduğu merkez, kadınların mesleki eğitim almalarına ve iş sahibi olmalarına da imkan sağlayacak. 

Editör: Barış Köksal