Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, yaptığı açıklamada, son dönemde Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine yönelik saldırıların artması üzerine talep eden her siteye Atatürk büstü vereceklerini duyurdu. Mezitli'nin çağdaş yapısı ile her zaman Atatürk ilke ve devrimlerine inanan farklı bir ilçe olduğunu vurgulayan Başkan Tarhan, son dönemde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik olarak saldırılara ve karalama kampanyalarına karşı kitlesel bir tepki oluştuğunu ifade etti.

Talep halinde zaman zaman sitelere Atatürk büstü diktiklerini hatırlatan Tarhan, “Ancak son dönemde karalama kampanyaları nedeniyle yoğun bir istek oluştu. Bunun üzerine biz de karar aldık ve site içerisinde kaide oluşturan tüm sitelere Atatürk büstünü hediye ediyoruz. İnsanlarımızdaki bu Atatürk sevgisini görünce daha çok gurur ve onur duyduk” dedi.

Çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Atatürk’e minnet borçlu olduklarını dile getiren Tarhan, “Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve düşüncelerinin haklılığını her geçen gün daha iyi anlıyoruz. Bu nedenle onun bize emanet ettiği cumhuriyetimizi ilelebet koruyarak yaşatmak azmi ve kararlılığındayız.

Bizlere düşen bir diğer görev ise onun ilkelerini gelecek nesillere anlatmaktır. İşte bu nedenle belediye olarak kaideyi yapmaları durumunda sitelere Atatürk büstü hediye etmeye karar verdik. Dileyen sitelerimiz belediyemizle iletişim kurarak taleplerini iletebilirler” ifadelerini kullandı.
 

Editör: Barış Köksal