Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, gönüllü evlerine her geçen gün bir yenisi ekliyor. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, 10’uncu gönüllü evini Fatih Mahallesi’nde vatandaşların hizmetine açtı. Fatih Mahallesi muhtarlığı yanında hizmete giren Saffet Arıkan Parkı ve Fatih Mahallesi Gönüllü Evi’nin açılışına, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninde konuşan Mezitli Belediye Başkanı Tarhan, kırsal alanda 4, merkezde 6 olmak üzere 10 gönüllü evi yaptıklarını söyledi. İnsanlara işlevini tam anlatamasalar da gönüllü evlerinin gurur projelerinden biri olduğunu vurgulayan Tarhan, “Çünkü bu, Türkiye’de yeterince gelişmemiş bir olgu. Oysa batı toplumlarında gönüllülük bir olgudur. Yönetimler tarafından da maddi ve manevi olarak destekleniyor. Ülkemizde ise en azından ulaşım ve yemek giderleri karşılanabiliyor. Maalesef yasa gereği maddi katkı sağlayamıyoruz. Oysa kurumlara, gönüllülere destek sağlamaları için yetki verilebilmeli” dedi.

Gönüllü evlerinin misyonunun çok önemli olduğunun altını çizen Tarhan, “Burada siyasi parti olayı yok. O mahalledeki herkesin buraya gelerek güç birliği yapmalarını istiyoruz. Buranın idaresi tamamen burayı kullananların. Gönüllü evlerini ne şekilde değerlendirecekleri gönüllülerimizin inisiyatifinde. Menderes Mahallesi’ndeki Gönüllü Evimiz el ürünlerini, ürettikleri turunç reçellerini satarak 9 öğrenciye burs veriyor. Biz bu gönüllü evleri arasında bir rekabet gelişsin istiyoruz. Ortak paydamız, demokrasiye inanç ve Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıksın yeterli. Bir değişim yapacağız ve bu değişimi sizlerle başaracağız” diye konuştu.

Vatandaşların kullandığı ölçüde yapılan hizmetin bir anlamı olacağına işaret eden Tarhan, “Biz belediye olarak vatandaşın, kamu arazilerinin ranta açılmasına karşı çıktık ve tüm uygulamalarımızda bunu gözettik. Tüm işletmelerimizi yine kendi elemanlarımızla işletiyoruz. Vatandaşın bir karış arazisini çıkar çevrelerinin kullanmasına izin vermiyoruz. Bizim arkamızda halk desteği var ve bu destek olduğu müddetçe hiç kimsenin halkın alanlarında çıkar sağlamasına izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından parkı ve gönüllü evini gezen Başkan Tarhan, vatandaşlarla sohbet ederek sıkıntı ve dileklerini dinledi.
 

Editör: Barış Köksal