Mezitli Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı’nın ilk oturumu, Belediye Başkanı Tarhan başkanlığında yapıldı. Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, Şişli Roraty Kulübü ve Mersin Rotary Kulüplerinin ortaklaşa hazırladığı, Suriyelilerin rehabilitasyonu için hayata geçirilmesi planlanan Rotary Göçmen Çocuklar Rehabilitasyon Merkezi Projesi hakkında meclis üyelerine bilgi verildi. Suriyelilerin durumu ve ülkelerinde yaşadıkları sıkıntıların Türkiye’deki yaşamlarına yansımaları hakkında bilgiler verilen toplantıda, Rotary Göçmen Çocuklar Rehabilitasyon Merkezi Projesi ile ilgili teklif, Başkan Tarhan’ın önerisi ile komisyonlara havale edildi.

Toplantıda ayrıca, Akdeniz Mahallesi Yaşar Doğu Caddesi ile 39616 sokağın kesiştiği park alanına kadın üretici pazarı kurulması ve Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Okul Öncesi Merkezi ile ilgili teklifler ilgili komisyonlara havale edildi.
Mecliste gündem dışı konuşmalarda ise Şehir ve Bölge Plancısı ve Mezitli Belediyesi Proje Koordinatörü Hürrem Betül Levent Erdal, meclis üyelerine Dünya Sağlık Örgütü tarafından Galler’de gerçekleştirilen ‘Sağlık İçin Bölgeler Ağı’ projesine Türkiye’den sadece Mezitli Belediyesi’nin çağrıldığını belirterek, toplantıyla ilgili bilgi verdi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Başkan Tarhan, “Proje kapsamında düzenlenen teknik çalışma gezisine, Avrupa’nın 18 ülkesinden merkezi hükümet temsilcileri, kalkınma ajansları, yerel yönetimler, akademik camiadan, sivil toplum örgütlerinden üst düzey isimler çağrılıyor. 18 ülke arasında olan Türkiye’den sadece Mezitli Belediyesi bu toplantı için davet edildi. Biz de bu toplantıya, Şehir ve Bölge Plancısı ve Mezitli Belediyesi Proje Koordinatörü Hürrem Betül Levent Erdal ile birlikte katıldık. 27-28 Haziran 2016 tarihlerinde Galler Cardiff’de yapılan çalışma gezisi kapsamında, heyetimize ‘Sağlık ve Eşitlik İçin Sürdürülebilir Kalkınma’ başlığı adı altında bilgiler verildi. Türkiye’den tek davetlinin Mezitli Belediyesi olmasını çok önemsiyoruz” dedi.
Editör: Barış Köksal