Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakımevinde 2017-2018 eğitim yılı kayıtları başladı. Velilerin yoğun ilgi gösterdiği bakımevinin kapasitesini 160’tan 180’e çıkardıklarını belirten Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, buna rağmen çok büyük ilgi olduğunu söyledi. Farklı eğitim anlayışı ve sosyal aktiviteleri ile dikkat çeken, geçen yıl açılan Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakımevinde ön kayıtların alındığı ilk gününe veliler yoğun ilgi gösterdi. Gösterilen ilgiden dolayı yaşadığı memnuniyeti dile getiren Bakımevi Müdürü Nezaket Aktaş, yoğun talebi karşılayabilmek adına bu yıl ek bir bölüm daha açılarak, kapasitenin artırılacağını ifade etti. Buna rağmen başvurular arasında belirlenen önceliklere göre seçim yapmak zorunda kaldıklarını kaydeden Aktaş, ön kayıtların hafta sonuna kadar alınacağını bildirdi.

“Kapasiteyi artırdık ama yetmiyor”

Yoğun talep üzerine Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakımevi’nde kayıt yaparken belirli kriterleri gözettikleri bilgisini veren Başkan Neşet Tarhan ise “Yoğun talep üzerine belirli düzenlemelere gittik. Geçtiğimiz yıl 160 olan kapasiteyi 180’e çıkardık. Buna rağmen çok büyük bir ilgi var. Her talebe cevap vermeyeceğimiz için biz de belirli kriterler belirledik. Önceliği belediyemizin çalışanlarının çocuklarına verdik” dedi.

Çocukların aile sıcaklığında bir ortamda eğitim aldığı Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakımevi’nin Türkiye’de doğrudan belediye tarafından çalıştırılan ender kurumlardan biri olduğunu belirten Tarhan, “Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakımevimiz hizmete açıldığı günden bu yana çeşitli etkinliklerle tüm gözleri üzerine çekmeyi başardı. Bakımevimiz öğretmenlerimizle birlikte Atatürkçü, aydın bir okul olacaktır. Laik ve cumhuriyet sevdalıları olarak Atatürk ilke ve devrimlerine daha çok sahip çıkarak, ülkemize bağlılığımızı göstermeye devam edeceğiz. Tabii bunların sadece Mezitli’de olması yetmiyor, tüm Mersin’de ve ülkemizde bu tür sevdaların çoğalmasını istiyoruz” diye konuştu.
 

Editör: Barış Köksal