Mezitli Belediye Meclisi’nin Haziran Ayı Olağan Toplantısı’nın ilk birleşimi, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısına, Milletvekili Atıcı da konuk olarak katıldı. Mezitli Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşen toplantıda, gündem maddelerine geçilmeden önce bir konuşma yapan Atıcı, bir milletvekilinin görevinin kentinde yaşanan sorunları TBMM gündemine taşımak olduğunu ifade ederek, kendisinin de zaman zaman belediyelerin meclis toplantılarına katıldığını söyledi. Meclis üyelerinden Mersin ve Mezitli adına aldığı sorun, talep ve bildirimleri TBMM kürsüsüne taşıyıp, çözmek istediğini belirten Atıcı, "Bu benim sık yaptığım bir eylem ama gelenek haline tam olarak gelmedi, umarım diğer parti üyeleri de sizlerle yüz yüze gelip sorunları konuşurlar" dedi.

Mersin söz konusu olduğunda hiç bir parti üstünlüğü olmadan bir arada olmak gerektiğinin altını çizen Atıcı, "Bu durumu Mezitli'de görüyorum ve çok mutlu oluyorum. Bizler de diğer parti milletvekilleri ile bir araya gelerek Mersin'in sorunlarını konuşuyoruz" ifadelerini kullandı.

Mersin’de yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Santrali’ne de değinen Atıcı, Mersin halkının yüzde 80'ne yakınının bu santralin kurulumuna karşı çıktığına dikkat çekti. Atıcı, "Ben bir hekim olarak nükleer santralin kurulumu ile başımıza gelecekleri ömrüm yetiğince anlatmaya devam edeceğim. Nükleer santralde herhangi bir sızıntı olduğu taktirde, biz bunu ışık olarak göremiyoruz. Alternatif enerjiler varken neden nükleer enerji diye sorguluyoruz ve bu alternatif enerjiler sayesinde ülkemizin yüzde 7,5 büyüme göstereceğinin araştırmasını yapmış bulunmaktayız" diye konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR’İ MHP, TÜRKİYE’Yİ AK PARTİ YÖNETİYOR DİYE ‘BAŞARISIZ OLSUN’ DEMEK VATAN HAİNLİĞİDİR”

Her kesimin ortak amacının, partiler üstünlüğü olmadan seçilmiş siyasetçilerin verdiği sözleri tutması olduğuna vurgu yapan Atıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim, hangi parti, hangi yönetim olursa olsun mutlaka başarılı olmasını istememiz lazım. Yani Büyükşehir'i MHP yönetiyor diye 'başarısız olsun' demek bana göre vatan hainliğidir. Türkiye'yi AK Parti yönetiyor diye 'ülke ekonomik krize gitsin, batsın ve gitsinler' demek bana göre vatan hainliğidir. Bunları kesinlikle akla getirmeden 'biz daha iyisini yaparız' noktasında olması gerek. Ama bu seçilmişlerin de verdiği sözleri tutmalarını sağlamak bizim boynumuzun borcu. Sayın Kocamaz'ın sözlerini tutmasını beklemek bizim en doğal hakkımızdır. AK Parti'nin buradan çıkan Bakanı Lütfü Elvan'ın, Mersin'e verdiği sözlerin de takipçisi olmalıyız. Sadece biz değil, hep birlikte AK Parti, CHP, MHP olarak takip etmeliyiz. Kim ne söz verdiyse tutmalı. Sayın Neşet Tarhan da ne söz verdiyse tutmalı. Aynı şekilde ben de ne söz verdiysem tutmalıyım."

MEZİTLİ'YE AKTİF YAŞLANMA EVİ YAPILIYOR

Atıcı'nın konuşmasının ardından meclis gündemine geçildi. Toplantıda, Mezitli Aktif Yaşlanma Evi Projesi ile ilgili teklif, meclis üyelerinin oy birliği ile ilgili komisyonlara havale edilirken, Mezitli Belediyesi'nin Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sağlık İçin Bölgeler Ağı üyelik başvurusu ile ilgili teklif de komisyonlara gönderildi.

Toplantıda ayrıca, Mezitli Belediyesi İş Sağlığı ve Güvenliği İç Yönetmeliği ile ilgili teklif ve Macaristan'daki IFDF 'Duna' Organizasyon Komitesi tarafından 14 Temmuz-17 Temmuz 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan Uluslararası Folklor Dans Festivali’ne, Mezitli Belediyesi Mersina Kültür ve Sanat Kulübü Folklor Dans Grubu’nun gitmesi ile ilgili teklif de ilgili komisyonlara havale edildi.

Toplantının sonunda konuşan Başkan Tarhan, dünyanın en gelişmiş şehirlerinde farklı bir belediyecilik anlayışının artık yerleşmeye başladığını dile getirerek, “Her ne kadar değişik isimlerle adlandırılsa da aslında ortak bir amaç için faaliyet gösteriyorlar. Özellikle tarımın yitirilmemesi, tarımsal üretimin şehre taşınması, parklarda sebze-meyve yetiştirmekten artık kaldırımlarda, evlerin balkonlarında sebze-meyve yetiştirmeye kadar giden bir süreç hakim olmaya başladı. Bunun dışında 'Symbio Kent' denilen yeni bir kavram ortaya çıktı. Ortak yaşam anlamına da gelebilecek bu yöntemle bu kenti sivil toplum örgütleri, derneklerle birlikte yönetmek yönetimlerde hakim olmaya başladı. Yoksa asfalt ve kaldırıma boğduğumuz zaman o yaşadığımız dünya arzuladığımız dünya olmuyor" şeklinde konuştu.
Editör: Barış Köksal