Mezitli Belediyesi, ilçede 8 farklı bölgede kurban kesim yeri, Davultepe, Kuyuluk, Tece başta olmak üzere çeşitli noktalarda da kurban satış yerleri hazırladı. Zabıta Müdürlüğü tarafından hazırlıkları tamamlanan kurban kesim alanları gerek hava şartları gerekse kesim alanlarında oluşabilecek her türlü sıkıntının önlenmesine yönelik olarak düzenlendi. Yerlerindeki kurbanlıklar da veteriner kontrolünden geçirildi.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, kurban kesim alanlarında incelemelerde bulundu. Tarhan, burada yaptığı açıklamada, yardımlaşmaya önem veren bir toplumun, dini değer ve inanışlar doğrultusunda bayramlarda birbirine daha çok bağlandığını dile getirdi. Vatandaşların kurban kesiminde herhangi bir problem yaşamamaları için gerekli tüm önlemlerin alındığını belirten Tarhan, “Mezitli Belediyesi olarak düzenlemelerimizi gerekli kontroller çerçevesinde yapmış bulunmaktayız. İlgili müdürlüğümüz tarafından hazırlanan kesim alanlarının haricinde Mezitli’deki mezbahanelerde de kesimler gerçekleştirmektedir. Biz belediyemiz tarafından oluşturulan kesim ve satış alanlarında vatandaşlarımızın rahatlıkla ve sağlıklı koşullarda kurbanlıklarını alıp, kesimlerini yaptıktan sonra mutlu bir şekilde evlerine dönmelerini istiyoruz. Belediye olarak da ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Çalışmalarımızı da bu konuda yoğunlaştırıyoruz. Çalışma arkadaşlarımızla beraber kurban satış ve kesim yerlerinde incelemelerde bulunuyoruz. Herhangi bir eksiklik olmasın, vatandaşlarımız aldıkları kurbanlıkların kesimlerini rahatlıkla gerçekleştirsin istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kurban kesim ve satış yerlerinin temizliği ile ilgili de oldukça hassas davrandıklarını vurgulayan Tarhan, bu doğrultuda kurbanlıklarının veteriner kontrollerinden geçtiğini ifade etti. Vatandaşların kurban kesimleri esnasında kendilerine dikkat etmelerini de isteyen ve herhangi bir üzücü olayın yaşanmaması için gerekli önlemlerin önceden alınması gerektiğini kaydeden Tarhan, “Mersin ve Mezitlili vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.
Editör: Barış Köksal