MEÜ'de Rektör Adayı Belirleme Seçimi için adaylar başvurularına devam ediyor. Şu ana kadar 11 profesör adaylık için başvuruda bulunurken, aday olmayı düşünenlerde çalışmalarına devam ediyor. Resmi adaylık başvurusunu yapan Mersin Üniversitesi (MEÜ) Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Rektörlük için ilk adaylığı olduğunu söyledi. MEÜ Tıp Fakültesi'nin kurucularından biri olduğunu belirten Çamsarı, "Bu yüzden aday oldum. Ben buraya 2000 yılında geldim ve 2001 yılında aktif olarak göreve başladım. Üniversitemizin de hem ilimize hem de buradaki öğretim üyelerine yakışır konumda olmadığı yönünde fikir birliğimiz var. Bu konuda bir şey yapma isteği hissettik. Bunun için adayım. Tek başıma aldığım bir karar değil, bir grubun fikir birliği ile çıkmış bir adayım. Yerel yönetimlerden, öğretim üyelerinden ve YÖK'ten desteği alırsak inşallah öyle de gözüküyor buraya gerçekten çok güzel şeyler yapılabilir. Çünkü il çok güzel, kampüs çok güzel, geriye çalışmak kalıyor. Yani her şey var sonucunu yapmak kalıyor. Buraya kim daha faydalı olacaksa o Rektör olur" diye konuştu.

"HER FAKÜLTEDEN DESTEĞİMİZ VAR"
MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nin kötü durumda olduğunu savunan Çamsarı, "Taşınma sonrasında gelirlerde ciddi bir azalma oldu. Ondan dolayı personelimizin performans ödemeleri yapılamıyor, ciddi aksamalar oluyor. Hemde bir takım alt yapı sorunları var hastanemizin. Hem alt yapı hem de personel memnuniyetini artırmak için ciddi projelerimiz var. Şu anda aktif şekilde mali kaynaklar açısından da bizzat uğraşmaya çalışıyoruz. İnşallah 40 milyona yakın ciddi borçlanmasını, çok uzun süren ödeme sürelerini düzeltmek için ciddi şekilde uğraşacağız. Ben tek başıma yola çıkmadığım için her fakültede temsilcilerimiz bu işi anlatıyor. Dolayısıyla destek görmediğimiz fakülte yok. Kiminde daha zayıftır kiminde daha güçlüdür ama tabana yayılmış şekilde her öğretim üyesinin fikrini dikkate alarak yola çıktık. Kesinlikle sadece tıp fakültesinin adayı değilim. Burada desteğimin yüksek olduğunu bende biliyorum. Her okuldan desteğimiz var. Genele baktığımızda güzel bir desteğimizin olduğunu görüyoruz. Bu bir rüzgar diyebilirsiniz" şeklinde konuştu.

"ÇİFTLİKKÖY KAMPÜSÜ VE ETRAFI TRAFİĞİNİN ACİLEN DÜZELTİLMESİ LAZIM"
Hastane ilk kurulduğunda çok ciddi heyecanlarla buraya geldiklerini kaydeden Çamsarı, "Bir çoğumuz o zamanlar uzmandı, yardımcı doçentti. Yayın ve girişimcilik konusunda çok üst sıralardaydık. Son yayınlanan bu seneki sıralamada ise ilk 50'de bile yokuz. Ciddi alt sıralara inmişiz. Bunda bir aktivite kaybının rolü var. Bir şekilde yüz değişiminin, kan değişiminin gerektiğini bu tür istatistikler gösteriyor bize. Üniversitemiz zaten artık yeni bir üniversite değil. Artık kısmende oturdu. Öğretim üyesi kadrosu çok güçlü ve nitelikli insanlardan oluşuyor. Çok güzel bir hastanemiz var. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Mutlaka eksikleri var ama tamamlanır. Belki eksik olan şey yönetim anlayışında olabilir. Bizim düşüncemiz bu konuda. Böyle donanımlı hastanenin hem işletilmesinin hemde gelirinin daha başarılı olması gerekiyor. Bu konuda bizim ciddi endişemiz var. Kampüs için ve etrafı trafiğinin acilen düzeltilmesi lazım" ifadelerini kullandı. 

Yerel yönetimlerle diyaloğun iyi olması gerektiğini vurgulayan Çamsarı, "Öğrencilerle de diyalog kurmak gerekiyor. Bizim öğrenci, akademik ve idari personelle diyalogda sorun olduğunda diyalogdan ziyade devamlı diyalog olması daha doğru. Zaten sorun çıktığında sizin birbirinizle diyaloğunuz olduğunda çözmeniz de çok kolay olabilir. Sorun çıkmadan sorunun nereden çıkabileceğini görebilirsiniz. Fakat bunda her 2 kesimde bizlerde öğrencilerde, bizlerde akademik personelde, bizlerde idari personelde iyi niyetli olmalıdır. Bu olduğu sürece bence çözülemeyecek bir problem yok" dedi. 
Editör: Barış Köksal