MEÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, üniversitenin Engelli Destek ve Danışma Hizmetleri Komisyonu ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu işbirliği ile düzenlenen işaret dili eğitimi başladı. 3-7 Şubat 2014 tarihleri arasında devam edecek olan eğitime 20 akademik ve idari personel katılıyor. İşitme engelli öğrencilerle iletişim kurmak, onların duygu ve düşüncelerini anlamak ve derslerdeki başarı oranlarını arttırmaya katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilen eğitim, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmeni Umut Kaya tarafından gönüllü olarak veriliyor. Eğitimin yaz aylarında daha geniş kapsamlı olarak tekrarlanması planlanıyor.

Eğitimin Fiziksel Engelliler Mesleki Eğitim ve Destek Merkezi’ndeki ilk gününe MEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürol Emekdaş, Engelsiz Yaşam Birimi Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ülkü Çömelekoğlu, Engelsiz Yaşam birimi Sorumlusu Ayhan Gökmen ve kursiyerler katıldı. Prof. Dr. Emekdaş, burada yaptığı konuşmada, MEÜ’de son yıllarda bu işe gönül vermiş kişilerin gayretleriyle “engelsiz kampüs, engelsiz yaşam”a yönelik çalışmaların arttığını kaydetti. Her seferinde atılan küçük adımın, yeni bir sorunun çözümüne katkı sunduğunu ifade eden Emekdaş, üniversitenin fiziksel koşullarına yapılan küçük müdahalelerle alanların engelliler için de kullanılabilir hale getirildiğini belirtti. Bugün sağlıklı olan bireylerin engelli bireyleri anlayabilmesinin önemli olduğunu söyleyen Emekdaş, bunun için herkesin, engelli bireylerin bakış açısıyla dünyaya bakmaları gerektiğini vurguladı. İşaret dili eğitiminin MEÜ’de ilk kez uygulandığını dile getiren Emekdaş, eğitime katkı sağlayanlara ve katılanlara teşekkür etti.

Prof. Dr. Çömelekoğlu da işaret dili eğitimini uzun zamandır gerçekleştirmeyi planladıklarını ve eğitimin özellikle işitme engelli öğrencilere ulaşılması adına çok önemli olduğunu söyledi. Çömelekoğlu, eğitimi önümüzdeki aylarda geniş kapsamlı olarak sürdürmek istediklerini sözlerine ekledi.
Editör: Barış Köksal