Tıp Fakültesi Prof. Dr. Türkan Saylan Konferans Salonu'nda yapılan belge teslim törenine, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurumu Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güliz İkizoğlu ile fakülte öğretim elemanları, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güliz İkizoğlu, bugünün kendileri için çok önemli bir gün olduğunu ifade ederek, akreditasyon sürecine 2011 yılının Ocak ayında yaptıkları başvuruyla başladıklarını, bilgilendirme toplantısının ardından öz değerlendirme raporunun yazıldığını söyledi. UTEAK üyelerinin Aralık 2011 tarihindeki ilk ziyaretinin ardından bir takım düzeltme ve yeniden değerlendirmelerle çalışmalara devam edildiğini belirten İkizoğlu, “24 Eylül 2012'de ise ikinci bir ziyaret yapıldı. Yapılan ikinci ziyaret sonrasında fakültemiz pek çok kriter açısından değerlendirildi. Uyguladığımız amaç ve hedefler, eğitim programımız, öğrencilerin değerlendirilmesi, öğrencilerimizin yapısı, program değerlendirme, akademik kadro, eğitsel kaynak ve olanaklarımız, yönetim ve yürütmemiz, sürekli yenilenmemiz gibi pek çok kriter bakımından değerlendirildik ve sonuçta yeterli kriterleri taşıdığımıza karar verilerek UTEAK tarafından akredite edilmeye uygun bulunduk” dedi.

Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurumu Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek ise MEÜ’nde olmaktan büyük bir onur ve gurur duyduğunu dile getirerek, “Bundan yaklaşık 10-12 sene önce bir hayal gibi görünen şeyin 2012 yılında gerçekleşmiş olduğunu görmenin gururunu yaşıyorum. Akreditasyona başvuran en genç tıp fakültesi olan Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne bu belgeyi vermenin onurunu yaşıyorum. Gurur yaşadığım bir başka olay da öğrencim olan bir arkadaşımın dekanı olduğu bir fakültede böyle bir belgeyi vermektir” şeklinde konuştu.

MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın da bu akreditasyondan dolayı çok mutlu olduğunun altını çizerek, “Bundan kısa bir süre önce Mühendislik Fakültesi 5 bölümüyle MÜDEK'ten akreditasyon belgesi aldı. Arkasından merkezi laboratuarımız iki bölümüyle TÜRKAK'tan akreditasyon belgesi aldı. Yarın diyeceğimiz kadar yakın gelecekte Fen-Edebiyat Fakültesi bu belgeyi alacak. Mensubu olduğum Tıp Fakültesi'nin aldığı UTEAK belgesi de bunların üzerine konan, son derece onurlandıran bir belge oldu” diye konuştu.

Editör: Barış Köksal