Düzenlenen törene, Mersin Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya, İl Sağlık Müdür Vekili ve İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Rana Yiğit, Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Meral Altıok, Sağlık Yüksekokulu’nun akademik ile idari personeli ile mezun olmaya hak kazanan öğrenciler ve aileleri katıldı. Mezunların alkışlar eşliğinde salona girmesiyle ve sahneye çıkmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törenin açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Yıldızer, “Mersin Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu öğrencileri, çok titiz çalışan idari ve teknik desteğiyle değerli bilim insanları tarafından büyük bir emekle, bilgiyle donatılarak geleceğe hazırlandı. Özgüveni yüksek, insan ilişkilerinde başarılı, mesleki bilgileri sağlam, öğrenmeye ve araştırmaya yatkın, sorumluluklarının bilincinde olan değerli mezunlarımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

Mezun öğrencileri yeni hayatlarına uğurlamanın coşkusunu, heyecanını ve mutluluğunu paylaştığını ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya ise bilgi ve deneyimlerini öğrencileriyle paylaşan hocaları, hedefleri için zamanı ve olanakları en iyi şekilde kullanarak programlı çalışan öğrencileri ve fedakar ailelerini kutladı. Kaya öğrencilere de seslenerek, “Sahip olduğunuz diploma size önemli sorumluluklar yüklüyor. Mersin Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu mezunu bireyler olarak, sevgiyi temel alan bir yaklaşımla insan sağlığını korumak ve geliştirmek için özveriyle mesleğinizi icra edeceğinize inanıyorum” dedi.

1998 yılında kurulan Sağlık Yüksekokulu’ndan bugüne kadar 725 öğrencinin mezun olduğunu belirten Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Rana Yiğit de ayrıca 2000 yılından bu yana ebelik ve hemşirelik alanlarında yüksek lisans eğitimini tamamlayan 67 uzman hemşire ve 22 uzman ebe olduğunu kaydetti. “Bütün çabamız, ülkemizin sağlık-bakım gereksinimlerini karşılayacak ve ülkemiz insanlarının hak ettiği sağlık hizmetini verebilecek sağlık insan gücünü yetiştirmektir. Mezunlarımızı saygın, mesleki açıdan yetkin, özgüvenli, donanımlı, üretken, girişimci, sınırların ortadan kalktığı dünyayı iyi okuyabilen bireyler yetiştirmek için çabalıyoruz” diyen Yiğit, başta Tıp Fakültesi olmak üzere üniversitenin farklı birimlerinde çalışan ve öğrencilerin eğitimine katkı veren akademisyenlere teşekkür etti.

Mezun öğrenciler adına konuşma yapan Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü birincisi Rabiye Vural ise “Bugünlere gelmemizi sağlayan ailelerimize ve bize bilgi birikimini özveriyle aktaran, mesleğimizde profesyonelleşmemizi sağlayan hocalarımıza kendim ve tüm arkadaşlarım adına teşekkür ederim. Mersin Üniversitesi kimliğini taşımaktan her zaman gurur duyduk. Ülkemizin her köşesine hizmet veren sağlık çalışanları olarak üniversitemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından bölümlerinden dereceye giren öğrencilere belge ve plaket verildi. Ardından mezun olan öğrencilere diplomaları verildi.
Editör: Barış Köksal