Eğitim ve araştırma alanında ortak faaliyetlerde bulunmak ve uluslararası işbirliğini geliştirmek amacıyla yapılan protokolü, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ile Wuyi Üniversitesi Rektörü Xiao Zheng imzaladı. Ssenato odasında gerçekleşen imza törenine, Wuyi Üniversitesi’nden Gong Wenhua ve Lan Lihua ile MEÜ'den Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Birdir, Okt. Nüket Yeşim Arıcı, Okt. Banu Es Yılmaz da eşlik etti. Türkiye ile Çin arasındaki işbirliğini gerek akademik gerek turizm alanında geliştirmek istediklerini ifade eden Rektör Ahmet Çamsarı, 5 yıl süreli imzalanan protokolün bir başlangıç olduğunu söyledi. 

MEÜ kampüsünü çok beğendiğini ve sıcak bir biçimde karşılanmanın kendilerini mutlu ettiğini belirten Rektör Zheng de işbirliği içinde olmak istediklerini kaydederek Rektör Prof. Dr. Çamsarı’yı Wuyi Üniversitesi’ne davet etti.

İmzalanan protokolle iki üniversite arasında eğitim ve araştırma alanındaki materyallerin, akademik yayınların ve bilgilerin değişiminin yanı sıra araştırma ve eğitim personeli ile öğrenci değişimi yapılacak. Ayrıca akademik ve bilimsel alanlarda ortak faaliyetler yürütülecek.
Editör: Barış Köksal