Mersin Üniversitesi (MEÜ) Devlet Konservatuvarı, Denizcilik Meslek Yüksekokulu, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'ndan 2016-2017 eğitim-öğretim yılında mezun olan öğrenciler, düzenlenen törenle diplomalarını aldı. Devlet Konservatuvarı, bu yıl mezun olan ortaokul, lise ve lisans öğrencilerini Nevit Kodallı Oda Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde düzenlenen törenle uğurladı. Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya, Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Taşkıner Ketenci ile öğretim elemanları, mezun olmaya hak kazanan öğrenciler ve yakınları katıldı. Törende konuşan Müdür Prof. Dr. Ketenci, Devlet Konservatuvarı'nda nitelikli ve donanımlı sanatçılar yetiştirdiklerini belirterek, ana sınıfından başlayan eğitimin yüksek lisans programına kadar devam ettiğini söyledi.

Yakın zamanda Çukurova Üniversitesi ile ortak yüksek lisans ve sanatta yeterlilik programı başlatacakları bilgisini veren Ketenci, "Konservatuvar öğrencilerimiz pek çok alanda önemli başarılar elde ediyor. Çünkü bizim konservatuvarımızdaki çocuklar yalnızca birer öğrenci değil aynı zamanda geleceğin sanatçı adayları. Bu yıl içinde okulumuza, ulusal ve uluslararası yarışmalarda 20 civarında ödül getirdiler. Bu demektir ki her 5 öğrenciden birisi bize uluslararası derece getirdi. Konservatuvarımızda epeyce bir yapısal değişim başlattık. Fiziksel koşulların çocuklarımıza ve hocalarımıza uygun hale gelebilmesi için ve konservatuvarımızın akademik yapısını değiştirmek için çalışıyoruz. Bu aşamalardan sonra konservatuvarımız, çok daha nitelikli ve bilinirliği yüksek bir hale gelecek diye düşünüyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından öğrenciler diplomaları alarak, keplerini havaya attı.

Denizcilik Meslek Yüksekokulu 2016-2017 akademik yılı mezunları, düzenlenen bir törenle yeni hayatlarına uğurlandı. Tece Kampüsü'nde gerçekleşen törenin sonunda, mezunların üniformalarıyla denize girme geleneği renkli görüntülere sahne oldu. Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, "Üç yıl ne çabuk geçti, diye düşünüyor olabilirsiniz. Ömür de öyle geçiyor. Ben şimdi hesaplıyorum; mezun olalı 29 yıl olmuş. Sizlerin yaşından daha uzun bir süre ama daha dün gibi hatırlıyorum. Gelecekle ilgili sizlere şunları söyleyebilirim: Hayat sizlere yepyeni fırsatlar sunacak ama beklemediğiniz şeylerle de karşılaşacaksınız. Dalgalı denizler de olacak, çarşaf gibi denizler de olacak. Siz aynı anda dalgayı da sükuneti de yaşayacaksınız. Güzel bir meslek hayatınız olacak. Farklı farklı kültürler göreceksiniz, farklı insanlarla bir arada olacaksınız. Aynı gemide olmak tabiri, tam sizin meslek hayatınıza hitap ediyor. Bundan sonraki hayatınızda hepinize başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Meslek Yüksekokulu Müdürü Saruhan Özerk İlbeyi de bugünün kendileri için çok gururlu bir gün olduğunun altını çizerek, "Bugün öğrencilerimizi mezun ediyoruz. Bu vesileyle ailelere de çok teşekkür ediyorum. Sayın veliler, evlatlarınızı çok zor koşullarda buraya gönderdiniz. Onlara iyi bir eğitim vermek için elimizden geleni yaptık. Artık hepsinin hayatlarında bir duruşu olacak, bundan emin olun" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından, öğrenciler diplomalarını aldı. Törenin sonunda geleneksel üniforma ile denize girme seremonisi renkli görüntülere sahne oldu.

Güzel Sanatlar Fakültesi 2016-2017 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya, üniversite eğitiminin maddi, manevi büyük fedakarlık gerektirdiğini ve bu süreçte en büyük teşekkürü ailelerin hak ettiğini dile getirerek, "Çağdaş uygarlık düzeyini yakalamak ancak sanatla ve yaratıcı düşüncenin geliştirilmesiyle mümkündür. Sizlerin uzun vadede toplumun olaylara, doğaya bakış açısını değiştirmek, çok yönlü düşünme yeteneği ve estetik anlayışını geliştirmek, çağdaş yaşam standartlarına ulaşmada itici güç olmak gibi ağır bir sorumluluğunuz bulunuyor.

Burada aldığınız eğitimle üniversitemizi, fakültemizi her yerde aydın birer sanatçı olarak başarı ile temsil edeceğinize inanıyorum. Genç sanatçılarımız, yolunuz ve bahtınız açık olsun" dedi. Konuşmaların ardından mezun olan öğrencilere temsili diplomaları verildi. Törenin sonunda öğrenciler, 10. Yıl Marşı eşliğinde keplerini havaya atarak mezun olmanın sevincini yaşadı.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (MYO) 2016-2017 eğitim-öğretim dönemi mezun öğrencileri geleceğe uğurlandı. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 2 No’lu Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen törende konuşan Okul Müdürü Doç. Dr. Cemal Altan, üniversitenin 25 yıllık kısa tarihine birçok başarı sığdırdığını, son zamanlarda büyük atılımlar gerçekleştirerek bir dünya üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ifade etti.

Çağdaş, değişime ayak uydurabilen, her alanda sorumluluk almaktan korkmayan, dinamik, modern çağın gerektirdiği tüm donanımlara sahip bireyler yetiştirmenin tek gayeleri olduğunu söyleyen Altan, "Kendi yeteneklerinizin, birikiminizin farkında olun. Ülkenizi devletinizi ve bayrağınızı sevin. Ne iş yaparsanız yapın işinizi doğru yapın, doğruluktan asla ayrılmayın. Yeni yaşamınızda istediğiniz tüm güzellikler sizinle olsun. Hepinizi kutluyor, başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından öğrencilere sembolik diplomaları verildi. Törenin sonunda öğrenciler keplerini atarak, mezuniyetin coşkusunu yaşadı.
 
Editör: Barış Köksal