İletişim Fakültesi 8. dönem mezunları, Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle meslek hayatlarına uğurlandı. Törene, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Senem Duruel Erkılıç, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Aslıhan Doğan Topçu ve Yrd. Doç. Dr. Ahmet Taylan, Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Gürhan Topçu, Gazetecilik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Berna Arslan, öğretim üyeleri, idari personeli ile öğrencileri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, İletişim Fakültesi tarafından yeni hazırlanan ‘Mersin Üniversitesi Tanıtım Filmi’nin izletilmesiyle devam etti.

Törende konuşan Dekan Prof. Duruel Erkılıç, "Üniversiteye başladığınız ilk günle, hedeflerinizin belirginlik kazandığı bugün arasında çok farklılık var. Burada geçirdiğiniz süre boyunca kendinizi akademik olarak geliştirdiniz, bilgi ve becerilerinizi arttırdınız, entelektüel bir birikim oluşturdunuz. Bildiğiniz gibi, toplumları ileri götürenler bir şey olanlar değil, bir şey yapanlardır. Sizler burada, bir şey yapmak, bir şey üretmek konusunda donanım kazandınız. Bunları gerçekleştirmenizde sizlere emek veren herkese teşekkür ediyor, sizi kutluyorum” şeklinde konuştu.

İletişim Fakültesi öğrenci temsilcisi Sinem İspir ise "Bir iletişimci, her zaman dinamik ve meraklı olmalıdır. Biz iletişimciler, hangi alanda çalışırsak çalışalım bilgiyi topluma en yalın ve doğru haliyle sunmak temel sorumluluğumuz olacak. Üniversite yaşamımız boyunca bize emek veren hocalarımıza ve her zaman yanımızda olan ailelerimize teşekkür ederim" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından, fakültelerinde dereceye giren öğrenciler Burcu Güler ve Ayyüce Yılmaz’a Dekan Prof. Erkılıç tarafından belge ve ödülleri takdim edildi. Törenin sonunda mezun olan öğrencilere temsili diplomaları verildi.
 
Öğretmen adayları mezuniyet coşkusu yaşadı

Eğitim Fakültesi 2016-2017 eğitim-öğretim yılı mezunları, Çiftlikköy Kampüsü Amfi Tiyatro'da yapılan törenle diplomalarını aldı. 9 programa bağlı 600’den fazla öğrencinin mezun olduğu tören, geniş bir katılım eşliğinde gerçekleşti. Törene, Vali Yardımcıları Cemal Yıldızer ve Süleyman Deniz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Arslan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutlu Nisa Ünaldı Coral, öğretim elemanları ile öğrencilerin aileleri katıldı. Törende konuşan Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, bir toplumun kalkınması için öncelikle yetişmiş insan gücüne ihtiyaç olduğunu belirterek, "Yetişmiş insan gücünü sağlayacak kurumlar ise okullar ve üniversitelerdir. Öğretmenin mesleki açıdan yetişmişlik düzeyi sunacağı eğitimin kalitesinin önemli belirleyicisidir. Ancak öğretmenin iyi olması, onun hem hizmet öncesinde hem de hizmet içinde kendisini geliştirecek olanaklardan yararlanmasıyla mümkündür” diye konuştu.

Öğretmenlik mesleğinin insanlık tarihi kadar eski bir geçmişe sahip olduğuna dikkat çeken Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutlu Nisa Ünaldı Coral ise "Bir ülkenin en önemli zenginliği, nitelikli öğretmenleridir. Aydınlığa giden yolda öğrencileri iyiye, doğruya ve güzele götüren; bunun mücadelesini veren öğretmenlerdir. Sizler de bundan sonra tüm toplumun eğitim düzeyini yükseltebilecek nitelikli öğretmenler olarak çalışma hayatına atılıyorsunuz. Sizler sadece kendiniz ve aileniz için değil, ülkeniz ve insanlık için de başarılı olmak zorundasınız. Bu duygu ve düşüncelerle sizleri Mersin Üniversite’nden uğurlarken, başarıların ömür boyu sizlerle olmasını diliyorum" dedi.

Mezun öğrenciler adına konuşan fakülte birincisi Nuriye Özer ve Fakülte temsilcisi Hüsnü Erbastı da hocalarına, ailelerine ve arkadaşlarına tek tek teşekkür ederek, geride özlemle hatırlayacakları anılar bıraktıklarını ifade etti. Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere belge ve ödülleri verildi. Ardından mezun olan öğrencilere temsili diplomaları verildi. Diploma töreninin sonunda öğrenciler keplerini atarak, mezuniyetin coşkusunu yaşadılar.
 

Editör: Barış Köksal