MESKİ Genel Müdürlüğü’nün Kasım Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın ikinci birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Komisyon raporlarının görüşülerek karara bağlandığı Genel Kurul toplantısında, 2016-2018 Dönemi Bütçe Tasarısı ile 2016 Mali Yılı Ücret Tarifesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporları da Genel Kurul üyelerinin oylarına sunuldu.

Genel Kurul üyeleri, MESKİ’nin 2016-2018 dönemi bütçe tasarısında yer alan 2016 yılı tahmini bütçesini 671 milyon lira olarak oy birliğiyle kabul etti. Öte yandan toplantıda, Mersin merkez ve köylerde 2016’da uygulanacak su fiyatları da belirlendi. Buna göre, MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından 2560 ve 2872 sayılı kanun hükümlerine uygun olarak hazırlanan 2016 yılı ücret tarifesinde, ‘Mesken Abonesi’ türlerinde Mersin merkezde su ve atıksu fiyatının 1 Ocak 2016 tarihi itibari ile 3,90 liradan başlatılarak uygulanmasına karar verildi. Su fiyatında aylık enflasyon artışının kaldırılmasına da onay veren Genel Kurul üyeleri, bunun yerine aylık yüzde 0,5 oranında artış yapılmasını oy birliğiyle kabul etti. 6360 sayılı yasa öncesi köy statüsünde olan mahallelerde ise atıksu ücretlerinin yüzde 15 olarak uygulanması kararlaştırıldı.

Vidanjör hizmetinin ücretsiz verilmesine, idare faaliyetlerinde verimi arttırabilmek amacıyla idarenin teklif ettiği kademeli tarifenin uygulanmasına karar verilirken, ayrıca idare tarafından bugüne kadar uygulanan, dönemi içinde okunmayan sayaçların, okunduğu tarih itibariyle oransal olarak ait olduğu dönem tahakkuk tarifesi uygulamasının devam edilmesine, idare tarafından bugüne kadar uygulanan su tahakkukların artırılması ve kaçak su oranlarının yüzdesinin düşürülmesi yönünde etkin bir çalışma yapılmasına dair Plan ve Bütçe Komisyonu raporu Genel Kurul üyelerinin oyları ile kabul edildi.

Başkan Kocamaz, toplantı sonunda yaptığı konuşmada, gündem maddelerinin tamamının oy birliği ile kabul edilmesinden dolayı Genel Kurul üyelerine teşekkür ederken, MESKİ Genel Müdürlüğü’nün yeni bütçesinin Mersinlilere hayırlı, uğurlu olmasını diledi.

Editör: Barış Köksal