MESKİ’den yapılan yazılı açıklamada, 22 Mart Dünya Su Günü kutlamaları kapsamında “Su ve Yaşam” konulu resim ve slogan yarışmaları düzenleneceği bildirildi. Genç nesillere suyun öneminin benimsetilmesinin hedeflendiği yarışmaya, öğrencilerin ‘su kıtlığı ile mücadele, su tasarrufu, suyun önemi, su kaynaklarının sınırsız olmadığı, su ve hijyen’ gibi konular başta olmak üzere su ile ilgili her konuda katılabilecekleri belirtildi.

Yarışmaya ilişkin açıklama yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, suyun öneminin genç nesiller tarafından bilinmesi ve su kaynaklarının temiz kalması konusunda bilgi düzeyinin artırılması gerektiğini kaydetti. Bu kapsamda, ödüllü resim ve slogan yarışması düzenleyerek hayatın her anında ihtiyaç duyulan suya dikkat çekmeyi ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmeyi amaçladıklarını dile getiren Kocamaz, “bu çerçevede ‘Su ve Yaşam’ konulu ödüllü resim ve slogan yarışmaları düzenliyoruz. Bu yarışma ile hayatın her anında var olan ve hayat fonksiyonlarımızı dengede tutan suyu resimlerle ve sloganlarla anlatıp, suyun temiz kalması, bilinçli ve verimli kullanılması konusunda özellikle öğrenciler başta olmak üzere tüm bireyleri bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla kurumumuz tarafından Mersin ilindeki ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okulları kapsayan ödüllü resim yarışması 06-09 yaş grubu ve 10-14 yaş gruplarında, ödüllü slogan yarışması ise 06-18 yaş grubu kategorilerindeki öğrencileri kapsayacaktır. Ayrıca resim yarışmasının jüri başkanlığını dünyaca ünlü sanatçı Ahmet Yeşil’in yapacak olması kurumumuzun sanata ve sanatçıya verdiği önemin göstergesidir” dedi.

Yarışmaya katılmak isteyenler MESKİ’nin resmi internet sitesinden şartnamelere ulaşabilecekleri belirtilirken, katılımcıların 6 Mart 2015 tarihine kadar MESKİ Genel Müdürlüğü Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü’ne çalışmalarını getirmeleri istendi.

 

Editör: Barış Köksal