MESKİ Genel Müdürü Aybak, yazılı bir açıklama yaparak, kamuoyunda Torba Yasa olarak bilinen 6552 sayılı yasayla birlikte su borçlarında yeniden yapılandırma döneminin başladığını bildirdi.
 Bu yasa ile su abonelerine kaçırılmaması ve mutlaka faydalanmaları gereken pek çok imkan sağlandığını dile getiren Aybak, “Yasa ile abonelerimiz idaremize olan borçlarını yeniden yapılandırabileceklerdir. Yasa kapsamında, idaremiz birimlerine müracaat edilmesi halinde 30 Nisan 2014 tarihi öncesi borçlarınız yeniden yapılandırılacaktır. Yapılandırılmış borçlar istenilirse 18, 24, 30 ve 36 ay taksitle de ödenebilecektir. Yapılandırmaya müracaat edilmesi ve taksitlerin düzenli ödenmesi halinde herhangi bir haciz işlemi ile karşılaşılmayacaktır. Başvuruda bulunan abonelerimize ödemelerde nakit ödeme yapmanın yanı sıra kredi kartıyla da ödeme yapma seçeneği sunulmuştur” dedi.

Abonelerin, borçlarını yeniden yapılandırmak için en yakın MESKİ hizmet noktalarına başvurmalarının yeterli olacağını kaydeden Aybak, “Yasanın getirdiği fırsattan yararlanmak için abonelerimizin abone numaraları ve kimlikleriyle birlikte başvurmaları gerekmektedir. Yasanın getirdiği bu imkanlardan yararlanmak için son başvuru süresinin 1 Aralık 2014 tarihi mesai saati bitimi olduğunu hatırlatır, yapılandırmadan yararlanmak isteyen abonelerimizin sorun yaşamamaları için işlemlerini son günlere bırakmamalarını önemle rica ederim” ifadelerini kullandı.
Editör: Barış Köksal