İftar yemeğine, MERYAD YİK Başkanı Ferudun Gündüz,  Prof. Dr. Süleyman Türkel, Prof. Dr. Kemal Birdir, Prof. Dr. Yaşar Erjem ve YİK üyeleri katıldı.

Gerçekleşen iftar programının ardından yapılan toplantıda, Mersin’in yatırım planları, eğitim, yabancı ve yerli yatırımcıların Mersin planları gibi konularda fikir alışverişi yapıldı.

Mersin’in yatırım planlarına yönelik projeler geliştirmek ve destek vermek amacı ile kurulan MERYAD, Mersin’in önemli iş insanlarından oluşturduğu yönetimi ile kısa sürede adını Mersin’e duyurmayı başardı. MERYAD YİK Başkanı Ferudun Gündüz, Mersin’e yatırımcı çekmek adına güç birliği yapılması gerektiğinin altını çizerek, ‘ Mersin’de tamamen yatırım planları alanında faaliyet gösteren derneğimiz, yönetim kurulu ve YİK olarak iki alanda çalışmalarını sürdürüyor. Baktığımız zaman STK’larda genelde YİK’in pek bir faaliyet yapmadığı görülür. Fakat biz MERYAD olarak Yüksek İstişare Kurulumuzla da çalışmalar yaparak Mersin’de ayrı bir sentez yaratıp yatırım alanındaki projelerimizi geliştireceğiz. Mersin’de en çok konuşulan konulardan bir tanesi işsizlik… İşsizlik şuanda Çukurova bölgesinde Türkiye ortalamasına göre yüzde 13’ün üzerinde. Bu gerçekten ciddi bir sorundur. Bu kentte yaşayan herkesin bu konuya duyarlı olması lazım. İşsizliğin önüne geçmek büyüme ve yeni iş alanlarının oluşturulması ile olur. Yeni iş alanlarının oluşturulması için de yeni yatırımlara ihtiyacımız var. MERYAD’ın birinci önceliği yeni istihdam alanları ve nitelikli eleman yetiştirecek projeler üretmek olacaktır’ dedi.

Toplantıda Prof. Dr. Süleyman Türkel, Prof. Dr. Kemal Birdir, Prof. Dr. Yaşar Erjem yatırım ve eğitim sistemi konularında katılımcılara önemli bilgiler verdi.

Editör: Barış Köksal