Mersin'in ticarette daha fazla yeri olması adına, yabancı yatırımcı planları, üretime dayalı yatırımların artırılması ve markalaşma gibi konuların takipçisi olan MERYAD'ta başkanlık görevini Mersinli iş adamı Coşkun Doğmuş devraldı. Divan Otel'de gerçekleştirilen toplantı ile görevi devralan Doğmuş, 'Mersin'in ileriye taşınması ve markalaşma, üretime dayalı yatırımların artırılması yönünde çalışmalar yapmaya devam edeceğiz' dedi.

Derneğin kuruluş amacını ve faaliyetlerini anlatan önceki dönem MERYAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Gündüz, ' Mersin bulunduğu konum gereği itibari ile, daha fazla yabancı yatırımcı çekilmesi gereken bir ildir. Ulusal ve uluslararası sermaye ile birlikte Mersin'in ticarette daha fazla yeri olması gerekiyor. Mersin kendini yeterince anlatamayan ve tanıtamayan bir kenttir. Bu eksikleri fark ederek, Mersin'in pozitif değerlerinin öne çıkması adına 'Marka Kent Mersin' adında çalışmalar yapmaya başladık. Tabi kentin tanınması sadece yabancı yatırımcıya bağlı değildir, turist çekebilmek de önemlidir. Biz MERYAD olarak, tüm bu saydıklarımızın geliştirebilmesi adına birçok başarılı çalışmalara imza attık. Bundan sonraki süreçte de Sivil Toplum Kuruluşlarının dünyadaki 5. güç olduğu bilinci ile kentimize faydalı olabilecek projelerimiz ile faaliyet göstermeye devam edeceğiz' dedi.

Görevi devaraln yeni başkan Coşun Doğmuş ise Mersin'in yatırımlarına yönelik yaptığı konuşmada, 'Mersin yatırımlar bazında son 20 yılını vaadler dönemi ile geçirdi. Ama son birkaç yıldır bu vaadlerin yatırıma dönüştürülmesi bizleri Mersin adına mutlu ediyor. Turizm bölgesi için eskiden yatırımcı bulunamıyordu, şimdi bu bölgelerden yer almak için yatırımcıların çaba sarfettiğini görüyoruz. Havaalanı projesi, Serbest Bölge otoban bağlantısı projeleri de hız kazanmaya başladı. Bunların geçte olsa faaliyete geçmesi bizleri mutlu ediyor. Ama bizim asıl ihtiyacımız olan üretime dayalı yatırımlardır. Bizim önümüzdeki dönemlerde Mersin için istediğimiz şeylerden birisi, yama şeklinde organize sanayi bölgeleri yerine, daha dinamik ve daha tüzel kişilikli organize sanayi bölgeleri kurulmasıdır. Kısacası hem Türkiye, hemde yaşadığımız kentte yatırıma dayalı büyümeyi hedef seçmediğimiz sürece önümüzdeki dönemlerde birçok konuda sorunlar yaşayacağımızı düşünüyorum. Ama hem yatırım hem de yatırımdan ürettiğimiz malın ihracata dönüştürülmeye yönelik izlediğimiz yol bizlerin hedefi olacaktır. Mersin'de yapılan proje ve hizmetleri göz önünde bulunduracak olursak, ortak hareket etme bilinci gelişmemiş durumdadır. Kent lobisinin birlikte hareket ederek, ortak paydanın Mersin olduğu bilinci ile herkesin kenetlenmesi gerekiyor. MERYAD ailesi olarak öncesinde olduğu gibi bundan sonra da kenti ilgilendiren projelerin takipçisi olarak, yatırım alanında kentimizi ileriye taşımak adına attığımız adımları hep beraber yürüteceğiz' dedi.

Yapılan konuşmalar sonrasında, Coşkun Doğmuş tarafından Ferudun Gündüz'e vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür plaket verdi. Ferudun Gündüz ise başkanlık süreci boyunca derneğe destek sağlayan üyelere teşekkür plaketi takdim etti.

Editör: Barış Köksal