Sağlık Bakanlığı’nın 2014 yılını “Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı” olarak ilan etmesi kapsamında, Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürüyüş etkinliği düzenlendi. 

Hafta sonunda merkez Mezitli ilçesinde gerçekleştirilen yürüyüşe yoğun ilgi gösteren Mersinliler, Babil kavşağından başlayarak Viranşehir sahili boyunca Soli Pompeiopolis Antik Kenti’ne kadar yürüyüp, aynı güzergahtan başladıkları noktaya döndüler. 

Yürüyüşe, Mersin Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik, Mezitli İlçe Müftü Vekili Yusuf Gerlegiz, Mezitli İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Hakkı Eroğlu ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüşte bir açıklama yapan Dr. Kemik, yürüyüşü herkesin fiziksel aktivite ile iç içe sağlıklı bir yaşam tarzını benimsemesi adına gerçekleştirdiklerini belirterek, “Dünya Sağlık Örgütü’nün fiziksel aktivite raporuna göre, her 3 yetişkinden biri düzenli fiziksel aktivite yapmıyor. Bu da her yıl hareketsizlik nedeni ile dünyada ortalama 3,2 milyon kişinin hayatını kaybetmesine neden oluyor” diyerek, dünyada önemli bir halk sağılığı sorunu olan obeziteye değindi. Yeterli, dengeli beslenmenin, düzenli fiziksel aktivitenin yaşam tarzı olarak benimsenmesinin, obezitenin önlenmesinde temel kriter olduğunun altını çizen Kemik, “Obezite ile mücadelede 2 faktör vardır, biri doğru beslenme diğeri de hareketli yaşamdır. Biz hareketli yaşam adına bugün burada farkındalık oluşturmak ve bütün insanlar her fırsatta yürümeyi alışkanlık edinsinler diye bir araya geldik. Özel bir topluluk, mekan ve cihaz istemeyen en basit etkinlik yürüyüştür. Tüm bireyleri her fırsatta hiç değilse kısa mesafelerde yürümeye davet ediyorum. İnsanlar en azından gidecekleri yere bir durak önceden inerek kısa mesafeleri yürüsünler" dedi.

Kemik, Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü’nce her hafta düzenli olarak farklı temalarla yürüyüşler düzenleyeceklerini de bildirerek, vatandaşları bu yürüyüşlere katılmaya çağırdı.
Editör: Barış Köksal