Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Dünya Taaekvando Federasyonu (WTF) tarafından organize edilen 2. Dünya Yıldızlar Taekvando Şampiyonası, Güney Kore’nin Muju kentinde 23-26 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirildi. Şampiyonanın 3. gününde 5 Türk sporcu tatamiye çıktı. Kadınlar 59 kiloda Huri Korkut gümüş madalya kazanırken, 55 kiloda Kezban Şefahat Buğan ise bronz madalyanın sahibi oldu.

Kadınlar 59 kiloda tatamiye çıkan Huri Korkut, ilk turda Ukrayna’dan Yuliya Saygakova’yı, çeyrek finalde Meksika’dan Leslie Soltero’yu, yarı finalde de Porto Riko’dan Isabella Diaz’ı mağlup ederek finale yükseldi. Huri Korkut, finalde Rusya’dan Margarita Blizniakova’ya 8-3 yenilerek dünya ikincisi oldu. Kadınlar 55 kiloda mücadele eden Kezban Şefahat Buğan de ilk turda Mısır’dan Engy Gomaa, ikinci turda Filipinler’den Shaira Isabel Garbanzos ve çeyrek finalde Meksika’dan Rocio Cano’yu mağlup etti. Yarı finalde Sırbistan’dan Nadica Bozanic’e mağlup olan milli taekvandocu bronz madalyanın sahibi oldu.

Son gün yapılan müsabakalarında ise erkekler 57 kiloda Taner Baş bronz madalya kazanırken, 49 kiloda Ahmet Küskü, 61 kiloda Tolga Çalışkan ile kadınlar 37 kiloda Melek Polat ve +59 kiloda Dilara Arslan madalya kazanamadılar. Türkiye, şampiyonayı 1’i gümüş ve 5’i bronz olmak üzere 6 madalya ile tamamlarken, bu kategoride ülkeler sıralamasında 5.’liği elde etti.

Öte yandan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç bir mesaj yayınlayarak, Dünya Yıldızlar Taekvando Şampiyonası’nda madalya kazanan milli sporcuları kutladı. Bakan Kılıç mesajında, “Dünya Yıldızlar Tekvando Şampiyonası’nın üçüncü gününde tatamiye çıkıp mücadele eden ve bu çabalarının sonucunda madalyaları boynuna geçiren Kezban Şefahat Buğan ve Huri Korkut kardeşlerimi tebrik ediyorum” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: Barış Köksal