Daha önce de gerek Türkiye’de gerekse yurt dışında gerçekleştirilen yarışmalarda önemli başarılar elde eden ve özellikle saçtan tasarladığı kıyafetlerle dikkat çeken Mersinli kadın kuaförü Berna Asker, kupalarına bir yenisini daha ekledi. Asker, 27-29 Ekim 2012 tarihleri arasında İtalya’nın Selerno kentinde yapılan Dünya Uluslararası Saç Show Yarışması’nda kıyafet tasarımıyla dünya üçüncüsü oldu. Yarışmayla ilgili olarak İHA muhabirine yapan Asker, İtalya’daki yarışmaya Dünya Kuaförler Konfederasyonu (CMC-CAT) üyesi Uluslararası CMC Türkiye ekibi olarak katıldıklarını söyledi. Yarışmaya, CMC Türkiye Başkanı Mustafa Ceylan’ın davetlisi olarak Ankara’dan kadın kuaförü Akın Özkan, Manisa’dan erkek berberi Ferdi Deren ve İstanbul’dan Savaş Aydoğan ile birlikte 4 kişilik ekiple gittiklerini belirten Asker, 16 ülkenin kuaförleri arasında hem kişisel hem de ekip olarak büyük başarı elde ettiklerini vurguladı. Yarışmadan 5 kupayla döndüklerini ifade eden Asker, “Bundan çok büyük bir gurur duyuyoruz. Ama her defasında korku ve heyecan yaşıyoruz. Çünkü bu kişiselliği aşmış, ülkemizi temsil ediyoruz orada ve dünyanın en iyileri ile yarışıyoruz. Biz, Türkiye CMC ekibi olarak Almanya ile birlikte ülke şovunda dünya üçüncülüğünü elde ettik. Yarışmada kullandığımız kıyafetlerin tasarımları da bana ait. Bireysel yarışmada ben tasarımda dünya üçüncüsü oldum. Ekip arkadaşlarım da erkek berberinde birincilik, gelin başında ikincilik, fantezide üçüncülük elde ettiler” dedi.

Daha önce de 2012 Nisan ayında Ukrayna’da yapılan yarışmadan 13 kupayla döndüklerini, hayal tasarım ve inter still’de dünya ikincisi olduğunu dile getiren Berna Asker, bundan sonraki hedefinde ise dünya birinciliği olduğunun altını çizdi. İtalya’da tasarımlarının çok beğenildiğini ve 4 ayrı akademiden eğitmen olarak teklif aldığını aktaran Asker, şu an için bu teklifleri değerlendiremediğini sözlerine ekledi.

Berna Asker, Ukrayna’da Nisan ayında yapılan ve 55 ülkeden kuaförlerin katıldığı Kristal Angel Uluslararası Saç Festivali’nde 20 kilo saçtan yaptığı tasarımıyla dünya ikincisi oldu. Asker, geçen yıl da Uluslararası Yeşil Bursa Saç Festivali’nde 60 kilo saçtan bir tasarım yaparak tüm dikkatleri üzerine çekmişti.

Editör: Barış Köksal