Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Yenice Mahallesi'nde bulunan Çağ Üniversitesi'nde okurken 11 Şubat 2015 günü kaybolan, 13 Şubat 2015 günü de bindiği minibüs sürücüsü tarafından bıçaklanarak, levye ile kafasına vurulduktan sonra elleri bileklerinden kesilip cesedi yakılmış halde bulunan Özgecan Aslan'dan sonra hem üniversite öğrencileri hem de Yenice halkı minibüslere binmeye korkuyor.

Dün Özgecan'a adalet için üniversiteden başlayan ve Yenice Cumhuriyet Meydanı'nda biten yürüyüşe Yenice halkı özellikle kadınlar da destek verdi. Eyleme destek veren Manoli Şan, Tarsus'ta çalıştığını artık işe gitmeye korktuklarını, işe gidemediklerini söyledi. Minibüs sürücülerin bakışlarından korkup işe gidemediklerini söyleyen Şan, "Sürekli bizi rahatsız ediyorlar. Yenice'den işe gitmeye çalışıyoruz ama gidemiyoruz. Adana'dan da aynı şekilde gidemiyoruz. Araçları da hızlı kullanıyorlar. Biz uyardığımız zaman da bizi dövecek oluyorlar. Hiçbir şekilde güvenlik önlemi yok" dedi.

Sürücülerin sürekli kendilerini gözleriyle taciz ettiklerini ileri süren Şan, "Çok korkuyorum artık minibüse binmiyorum. İşe trenle gidip geliyorum. Benim gibi binlerce insan mağdur" diye konuştu.

Editör: Barış Köksal