Akdeniz Belediyespor Kulübü bünyesinde verilen tenis kurslarında yetişen 21 yaşındaki Nurullah Mert Filiz ve takım arkadaşları, ayrıca Antalya’da düzenlenen Türkiye Üniversiteler Arası Tenis Turnuvası’nda da erkeklerde takım halinde Türkiye 2’ncisi olma başarısı elde ettiler. Kastamonu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi olan Filiz, uzun yıllar önce Mardin’den Mersin’e göç eden ailesiyle birlikte, Akdeniz ilçene bağlı Yenimahalle’de ikamet ediyor.
Filiz, Mersin’e döner dönmez turnuvalardan kazandığı kupa ve madalyayı, ayağının tozuyla Akdeniz Belediyesi’ne, Spor Kulübü’ne ve eğitmeni Cevdet Özdemirtaş’a hediye etti. Akdeniz Belediyesi Tenis Kulübü'nün ve eğitmeninin, elde ettiği başarılarda büyük payı olduğunu ifade eden genç raket, kendisini tenis sporuyla tanıştırıp sevdiren Akdeniz Belediyesi’ne ve eğitmenine teşekkür etti. Tenis Kulübü’nde 3 yıl boyunca eğitim gördüğünü kaydeden genç tenisçi, ileride başarılı bir tenis sporcusu ve tenis eğitmeni olmak istediğini dile getirdi.
Öte yandan, Akdeniz Belediyesi Spor Kulübü bünyesindeki ücretsiz tenis kursları, Ümit Yaşar Oğuzcan Parkı’nda bulunan tenis kortunda devam ediyor. Şu anda 5-13 yaş aralığında toplam 50 çocuk tenis eğitimlerine katılırken, kursa başvurmak isteyenlerin, Seyfi Ali Türkoğlu-Şafak Erdur Spor Kompleksi'nde, hafta içi mesai saatleri içinde kayıt yaptırabilecekleri belirtildi.
Editör: Barış Köksal