Mersin’de görev yapan ulusal ve yerel medya çalışanları, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Alanı’nda bir araya geldi. Basın mensupları adına bir açıklama yapan MGC Başkanı Ahmet Ünal, “Bugün bizim bayramımız. Bu meydan bizim susma yerimiz değil. Burası bizim haykırma, basın özgürlüğünü savunma meydanımız. Türkiye'de basın özgürlüğü için mücadele eden tüm gazetecileri anıyorum” dedi. Gazeteciliğin önemini vurgulayan Ünal, “Gazeteci, kimsesizlerin kimsesidir. Gazeteci, demokrasinin teminatıdır. Gazeteci, Cumhuriyetin varlığıdır. Gazeteci halktır, ülkedir, bağımsızlıktır, Türkiye’dir. Yaşasın özgür basın, yaşasın demokrasi” diye konuştu.

Kutlama etkinliğine katılan CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ise Türkiye’deki basın özgürlüğünün tartışılır durumda olduğunu savundu. Atıcı, tutuklu gazetecilere dikkat çeker, basın üzerinde baskı olduğunu öne sürdü.
Gazeteciler adına konuşan yerel gazete muhabiri Meltem Ahatoğlu, gazetecilerin ekonomik anlamda zor günler yaşadıklarını ifade ederek, "Gazeteciler, evlerine 1 ekmek götürüyorlarsa, ikinci ekmeği nasıl götüreceklerini düşünüyorlar. Artık biz meslek mücadelesi değil, yaşam mücadelesi veriyoruz. Mesleğimiz, sosyal medyanın ilerlemesi ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte biçim değiştirdi. Artık hemen hemen herkes haberci oldu. Halk da haberciliğe çok fazla ihtiyaç duymuyor" ifadelerini kullandı.
Editör: Barış Köksal