Mersin Çarşı Esnafları Derneği Yönetimi, İstiklal Caddesi üzerindeki Zafer Çarşısı girişinde, çarşı esnafı ile birlikte basın açıklaması yaparak, son bir ayda iki kurvaziyer gemisiyle Mersin’e gelen turistlerin kente giriş yaptırılmadığını öne sürerek, Mersin Turizm Platformu’nu eleştirdi. Dernek Başkanı Bekir Algüllü, “Bir Kurvaziyer Hikayesi ve Bilinmeyen Gerçekler” ismiyle yaptığı açıklamada, Mersin’in kurvaziyer fakiri olduğunu, geçen yıl Türkiye’ye gelen bin 547 kurvaziyer gemisinden sadece 2 geminin Mersin’e uğradığını söyledi. Bu yılın ilk 4 ayında da Mersin’e 2 kurvaziyer gemi geldiğini ifade eden Algüllü, “Kentimize 2 gemi gelmesi sevindiricidir. Ancak, bu gemilerin organizasyonundan ve gelen turistlerin şehrin içerisine dağıtımıyla ilgili koordinasyonundan sorumlu olan Mersin Turizm Platformu, üzülerek gördük ki, bu görevin altında ezilmiş ve koordinasyon görevinde başarısız olmuştur” dedi.

Kente son bir ayda gelen ilk gemideki turistlerin Tarsus ilçesine götürüldüğünü ve tek bir turistin kent merkezine giriş yapmadığını belirten Algüllü, 18 Nisan 2016’da ise bir İngiliz kurvaziyer gemisinin bin 125 yolcusu ve 490 mürettebatıyla Mersin Limanı’na yanaştığını anlattı. Bu turistlerden 160’ının Tarsus ve Kızkalesi’ne götürüldüğünü dile getiren Algüllü, “Geriye kalan ve şehrin içerisine girmesini arzu ettiğimiz turistler ve mürettebatla ilgili araç ayarlanmamış ve gerekli izinler alınmamıştır. Son dakikada Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel’in devreye girerek, gemi kaptanı ve turistleri yoğun ikna çabaları sonucunda, Mersin Çarşısı o gün 30-40 turist görme şansına sahip olmuştur” diye konuştu.

Turistlerin kente girmemelerinden Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar’ı sorumlu tutan Algüllü, tüm bu yaşananlar sırasında yurt dışında olan Olcar’ın, dernek olarak ‘Biz çarşıda turist görmedik’ açıklamalarına yanıt olarak, sosyal paylaşım hesabından yaptığı açıklamayı da eleştirdi. Olcar’ın Turizm Platformu Başkanlığından istifa etmesini isteyen Algüllü, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut’tan, konuya hassasiyetle yaklaşarak gereğini yapmalarını istedi.



Olayların olduğu tarihte yurtdışında safaride olan Numan Olcar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin kocamaz ile böyle poz vermişti
Editör: Barış Köksal