Bu yıl ihracatın açılmasıyla üreticinin yüzünün güldüğünü belirten Üzümlü Muhtarı Mustafa Başbilen, “Bizim üzümümüz son turfanda üzüm. Dalında Aralık ayının sonuna kadar dayanıyor. Bu bölgede üzümün en kaliteli yetiştiği, en sarı olduğu bölge Üzümlü bölgesi. Üzümümüzün ihracata gittiği bir dönem, hızlı satılıyor, gelir düzeyimiz iyileşti. Yıllık 2 bin ton da bağ yaprağı satışı yaptık. Bayramdan sonra fiyatın 1,5 lirayı bulacağını düşünüyoruz. Çiftçimiz bu festivali fazlasıyla hak ediyor” dedi.

Çiftçilerden Erdoğan Telli de, “Fiyatlardan memnunuz. Geçen yıl dolu olmuştu ama bu yıl üzümlerimiz güzel. Yöremizin üzümü 1 liranın üstünde gidiyor” diye konuştu.

Toprağın cömert olduğunu anlatan Erdemli Kaymakamı Osman Taştan ise, “Toprağı alın teriyle, insan emeğiyle buluşturduğunuzda ortaya hakikaten çok muhteşem bir şey çıkıyor. Çiftçimiz ekmeğini, çoluk çocuğunun rızkını da en helal yoldan temin ediyor. Allah çiftçimizin işlerini kolaylaştırsın” dedi.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ise, “Tarımla uğraşan çiftçilerimizin, el emeği ürünlerini, göz nuru ürünlerini sergileyerek, onları teşvik etmek gayesiyle biz bu tür programları düzenliyoruz. Bu programlar insanların eğlenmeye geldiği programlardan çok çiftçimizi eğiten, motivasyonunu arttıran programlardır. Hatta daha kaliteli daha iyi ürün alabilmek için neleri yapabileceğimizin fikir alışverişlerinin yapılabileceği programları önümüzdeki yıllarda çok daha detaylı icra edeceğiz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından önce yerel sanatçılar ardından da Ankaralı Ayşe Dinçer sahne aldı. Çiftçiler ise zaman zaman oynayıp, zaman zaman da halay çekerek gönüllerince bir gün geçirdi.

Etkinlikte yapılan “en güzel üzüm” yarışmasında jüri en güzel üzümü seçmekte oldukça zorlandı. Dereceye giren çiftçilere plaket ve çeşitli hediyeler verildi.

Program akşam saatlerine kadar sürdü.
Editör: Barış Köksal